Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Sreda, 11. 03. 2015. | Komentara: 0

Obezbeđen novac za održavanje kanalske mreže

NOVI SAD – Govoreći o stanju kanalske mreže u AP Vojvodini i vodi koja prethodnih dana leži na njivama širom pokrajine, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški rekao je za Radio Novi Sad da taj sekretarijat godinama izdvaja značajan novac za održavanje kanalske mreže, ali da je, kako kaže, teško u kratkom roku sanirati nešto u šta decenijama nije ulagano. 
Izjave | Utorak, 10. 03. 2015. | Komentara: 0

Lazić: Problematično ukidanje Agencije za hemikalije

BEOGRAD – Narodni poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine podneli su tri amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o biocidnim proizvodima, a iako su odbijeni, poslanica LSV Nada Lazić tokom rasprave ukazivala je na njihovu smislenost i opravdanu potrebu za njihovim usvajanjem. 
Izjave | Utorak, 10. 03. 2015. | Komentara: 0

Opasne hemikalije u prodaji samo po propisima

BEOGRAD – Vlada Srbije prihvatila amandman je poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o hemikalijama u kojem se navodi da se određena opasna hemikalija, koja se stavlja u promet kao proizvod namenjen za opštu upotrebu, prodaje u skladu sa propisanim uslovima, a ako se ta prodaja obavlja mimo propisa - zabrani njegova prodaja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook