Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Utorak, 10. 03. 2015. | Komentara: 0

Poslaničkim grupama upućen predlog LSV za izmenu izbornog sistema

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine uputila je danas svim poslaničkim grupama predlog izmena izbornog sistema za parlamentarne izbore, a kojim predlaže podelu Srbije na pet izbornih jedinica. 
Izjave | Utorak, 10. 03. 2015. | Komentara: 0

Država da reši poremećaje u otkupu stoke i mleka

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga pitala je danas Ministarstvo poljoprivrede kada će se razrešiti poremećaj u otkupu mleka i stoke u Republici Srbiji. Papuga je u svom poslaničkom pitanju podsetila da je juče u Bogatiću protestovalo oko 500 paora, nezadovojnih time što nemaju kome da prodaju svoje mleko i stoku, dodajući da se ni u selima u Vojvoini već skoro tri nedelje ne otkupljuje mleko.
Izjave | Nedelja, 08. 03. 2015. | Komentara: 0

Građani Vojvodine ne trpe zbog razgovora u vladajućoj koaliciji

NOVI SAD – Optimista sam i očekujem da ćemo rešiti sva sporna pitanja u vladajućoj koaliciji u AP Vojvodini, a činjenica je da građani i građanke Vojvodine ni na koji način ne trpe, jer pokrajinska administracija funkcioniše bez problema, vojvođanska vlada i vojvođanska skupština rade sve ono što bi i inače radile, istakao je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook