Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Petak, 17. 10. 2014. | Komentara: 0

U Vojvodini nikome ne sme biti ugrožena bezbednost

NOVI SAD - Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Aleksandar Jovanović osudio je danas najoštrije vandalizme kojima su širom Vojvodine napadane pekare čiji vlasnici su pripadnici albanske nacionalne zajednice.
Izjave | Sreda, 08. 10. 2014. | Komentara: 0

LSV za kažnjavanje građana koji ratuju širom sveta

BEOGRAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine će podržati predlog zakona o dopunama Krivičnog zakonika kojima je predviđeno uvođenje dva nova krivična dela - za učešće i organizovanje državljana Srbije u vojnim i paravojnim formacijama izvan zemlje, pre svega jer smatra da je to jedan od zakona koji doprinose Srbiji i njenom međunarodnom ugledu, istakao je danas zamenik predsednika poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. 
Izjave | Utorak, 07. 10. 2014. | Komentara: 0

LSV zanima samo konkretan plan šta će se uraditi za Vojvodinu

NOVI SAD – Rekonstrukcija pokrajinske vlasti može biti završena u sledećih pola sata ukoliko iko dođe sa konkretnim planom i programom šta hoće da se radi,  a ne šta ko hoće da bude, Liga socijaldemokrata Vojvodine nema pretenziju ni prema jednoj funkciji ni prema jednom mestu u pokrajinskoj administraciji, nego je interesuju projekti, ekonomska situacija u Vojvodini i politički odnos pokrajinske administracije prema situaciji u zemlji, istakao je danas predsednik LSV Nenad Čanak.   



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook