Oštećene i lokalne samouprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

NOVI SAD - Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Naftagas (NIS) je poklonjen Kremlju uz saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova protiv toga. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. kraći su za više stotina miliona evra - poručuje Kostreš.

Dodaje da je neophodno uvesti sankcije Rusiji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS.

(SzILSV, 18.10.2022)



Izjave | Ponedeljak, 11. 08. 2014. | Komentara: 0

Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju najaktivniji

NOVI SAD - Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju, koji odobrava i delegira poslanike za posete inostranstvu, trebalo bi da ubuduće, promenom Poslovnika usklađenog s novim Statutom AP Vojvodine, ima značajno šire ingerencije nego do sada jer bi Pokrajinskoj vladi trebalo da budu oduzete neke nadležnosti iz međuregionalne saradnje i prenete na nivo Skupštine Vojvodine, piše današnii Dnevnik. 
Izjave | Nedelja, 10. 08. 2014. | Komentara: 0

TEPIĆ: Letnji kampovi samo uz jasne kriterijume i procedure

NOVI SAD – Dnevnik danas piše o zloupotrebi dece u letnjim kampovima i spornim sadržajima kojima su ona izložena, ukazujući da su neki od njih finansirani i od strane državnih organa, a pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić ukazuje za taj list da bi svako ko upravlja javnim novcem i opredeljuje budžetska sredstva, između ostalog i kampovima, morao da ima jasne procedure i kriterijume na osnovu kojih to čini.
Izjave | Subota, 09. 08. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: U utorak nastavak razgovora o platformi

NOVI SAD – U utorak se nastavljaju pregovori o rekonstrukciji Pokrajinske vlade, potvrdio je danas za Dnevnik šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški. Predstavnici Lige, Nove demokratske stranke i Demokratske stranke nastavljaju da usaglašavaju svoje stavove o novoj politici koju bi trebalo da vodi rekonstruisana vlada Bojana Pajtića, piše Dnevnik.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook