Pastorove pohvale na račun Orbana i Vučića očekivane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 23. 03. 2021. | Komentara: 0

Pastorove pohvale na račun Orbana i Vučića očekivane

NOVI SAD - Upitan da prokomentariše izjavu Ištvana Pastora, predsednika Skupštine AP Vojvodine, da su Vučić i Orban „glas razuma“, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton rekao je da su pohvale Pastora na račun Orbana i Vučića očekivane, jer je njihovo savezništvo, očito, veoma čvrsto.

LSV

- A moglo bi se reći da se sličan sličnom raduje, pošto je poznato da su i Vučić i Orban nacionalisti i centralisti. Desničari bliski čvrstom modelu upravljanja kojima saradnja sa Kinom i Rusijom nije strana. Mi ne vidimo nacionalizam i centralizam kao najsrećniji model upravljanja, ali saradnja između Srbije i Mađarske je dobrodošla kao što bi bilo lepo da Srbija na isti način sarađuje i sa svim ostalim susedima, naročito zemljama bivše Jugoslavije – kazao je Marton.

 
(SzILSV, 23.03.2021)



Izjave | Sreda, 30. 10. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Ulica bez izbora nosi samo zlo

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je sinoć da će konačnu odluku o izlasku na izbore doneti Glavni odbor stranke. Kako je izjavio, njegov stav je jasan - ne interesuju ga izbori, već šta će biti dan posle.
Izjave | Ponedeljak, 28. 10. 2019. | Komentara: 0

Bešlin: Malo se uradilo na suočavanju sa prošlošću

U državama bivše Jugoslavije malo se uradilo na suočavanju sa prošlošću i pomirenju, a trendovi poslednjih godina sasvim su suprotni, upozorio je istoričar Milivoj Bešlin. On je rekao da se vraćenjem „presvučenih“ radikala na vlast u Srbiji, krenulo sa otvorenom rehabilitacijom ratnih zločina i onih koji su bili učesnici u ratovima 90-tih godina i da situacija nije drugačija ni u Hrvatskoj ni Bosni i Hercegovini (BiH).
Izjave | Petak, 25. 10. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Kako to ima para za nove taksije, a nema za nove traktore?

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da se količina medijskih sloboda devedesetih godina prošlog veka merila količinom slobodnog roto papira na tržištu od kojeg su se štampale opozicione novine. Danas kada imate internet, kad svako u džepu ima svoj rođeni mali studio, pričati o tome da postoji medijska blokada je čudno, dodaje on.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook