Pastorove pohvale na račun Orbana i Vučića očekivane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 23. 03. 2021. | Komentara: 0

Pastorove pohvale na račun Orbana i Vučića očekivane

NOVI SAD - Upitan da prokomentariše izjavu Ištvana Pastora, predsednika Skupštine AP Vojvodine, da su Vučić i Orban „glas razuma“, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton rekao je da su pohvale Pastora na račun Orbana i Vučića očekivane, jer je njihovo savezništvo, očito, veoma čvrsto.

LSV

- A moglo bi se reći da se sličan sličnom raduje, pošto je poznato da su i Vučić i Orban nacionalisti i centralisti. Desničari bliski čvrstom modelu upravljanja kojima saradnja sa Kinom i Rusijom nije strana. Mi ne vidimo nacionalizam i centralizam kao najsrećniji model upravljanja, ali saradnja između Srbije i Mađarske je dobrodošla kao što bi bilo lepo da Srbija na isti način sarađuje i sa svim ostalim susedima, naročito zemljama bivše Jugoslavije – kazao je Marton.

 
(SzILSV, 23.03.2021)



Izjave | Četvrtak, 03. 05. 2018. | Komentara: 0

Nedopustivo da SRS obeležava datum progona Hrvata iz Vojvodine

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da će u nedelju, 6. maja biti okupljanja u Hrtkovcima, a „da li će to biti miting ili ne, videćemo šta će se događati“. Gostujući na televiziji „Naša“, Čanak je rekao da je nedopustivo da se dozvoli da se „taj sramni datum tako obeležava od strane tog zločinačkog udruženja koje se naziva Srpskom radikalnom strankom, koju predvodi osuđeni ratni zločinac Šešelj dr Vojislav“. 
Izjave | Četvrtak, 03. 05. 2018. | Komentara: 0

Miting u Hrtkovcima je test za Srbiju

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za list Danas da se ligaši nikada nisu povlačili pred organizacijama koje vode osuđeni ratni zločinci i koje seju zlo i mržnju. 
Izjave | Sreda, 02. 05. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Šešeljevi zločini nisu za šalu i zabavu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je Srbija preuzela obaveze prema Ujedinjenim nacijama i Savetu bezbednosti, koji su formirali Tribunal u Hagu, te da je samim tim svaka odluka i presuda Haškog tribunala obavezujuća za ovu zemlju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook