Pastorove pohvale na račun Orbana i Vučića očekivane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 23. 03. 2021. | Komentara: 0

Pastorove pohvale na račun Orbana i Vučića očekivane

NOVI SAD - Upitan da prokomentariše izjavu Ištvana Pastora, predsednika Skupštine AP Vojvodine, da su Vučić i Orban „glas razuma“, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton rekao je da su pohvale Pastora na račun Orbana i Vučića očekivane, jer je njihovo savezništvo, očito, veoma čvrsto.

LSV

- A moglo bi se reći da se sličan sličnom raduje, pošto je poznato da su i Vučić i Orban nacionalisti i centralisti. Desničari bliski čvrstom modelu upravljanja kojima saradnja sa Kinom i Rusijom nije strana. Mi ne vidimo nacionalizam i centralizam kao najsrećniji model upravljanja, ali saradnja između Srbije i Mađarske je dobrodošla kao što bi bilo lepo da Srbija na isti način sarađuje i sa svim ostalim susedima, naročito zemljama bivše Jugoslavije – kazao je Marton.

 
(SzILSV, 23.03.2021)



Izjave | Četvrtak, 05. 10. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Da je bilo lustracije Vučić ne bi bio predsednik

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je 5. oktobar bio veliki dan za Srbiju zato što je tada okončana diktatura Slobodana Miloševića i što se ništa slično nikad nije ponovilo. 
Izjave | Sreda, 04. 10. 2017. | Komentara: 0

Decentralizovana Srbija bi bolje funkcionisala

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je u emisiji „Mreža“ Federalne televizije Bosne i Hercegovine ukazao da Srbija nije spremna na decentralizaciju.
Izjave | Nedelja, 01. 10. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Podrška referendumu kao načinu da se građani izjasne

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak koji se nalazi u Barseloni kaže da je situacija „dosta čudnovata“, i da je otišao tamo na dan referenduma o nezavisnosti Katalonije kako bi video svojim očima događaje i kako sve to izgleda jer su ovakve stvari veliki izazov ne samo za Kataloniju i Španiju već i za čitavu EU.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook