Pastorove pohvale na račun Orbana i Vučića očekivane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 23. 03. 2021. | Komentara: 0

Pastorove pohvale na račun Orbana i Vučića očekivane

NOVI SAD - Upitan da prokomentariše izjavu Ištvana Pastora, predsednika Skupštine AP Vojvodine, da su Vučić i Orban „glas razuma“, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton rekao je da su pohvale Pastora na račun Orbana i Vučića očekivane, jer je njihovo savezništvo, očito, veoma čvrsto.

LSV

- A moglo bi se reći da se sličan sličnom raduje, pošto je poznato da su i Vučić i Orban nacionalisti i centralisti. Desničari bliski čvrstom modelu upravljanja kojima saradnja sa Kinom i Rusijom nije strana. Mi ne vidimo nacionalizam i centralizam kao najsrećniji model upravljanja, ali saradnja između Srbije i Mađarske je dobrodošla kao što bi bilo lepo da Srbija na isti način sarađuje i sa svim ostalim susedima, naročito zemljama bivše Jugoslavije – kazao je Marton.

 
(SzILSV, 23.03.2021)



Izjave | Četvrtak, 09. 03. 2017. | Komentara: 0

Neophodne kvote za manje zastupljen pol i za izvršnu vlast

Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je sinoć da je u Srbiji potrebno hitno uspostaviti političko saglasje o tri teme – zdravlju žena, rodno zasnovanom nasilju i tržištu rada. Ona je naglasila i da su kvote za ulazak u Skupštinu Srbije za manje zastupljen pol bile neophodno sredstvo i prvi korak ka ženskom učešću u politici i osvajanju pozicija moći odlučivanja. 
Izjave | Ponedeljak, 06. 03. 2017. | Komentara: 0

Klicanje stranoj državi vređa osećanja građana

Primetio sam u arsenalu uvreda koje političari upućuju jedni drugima, niko ni za koga nije rekao da je ruski plaćenik. Kao da Rusija nije strana zemlja. A Srbija je puna onih koji su na neki način na ruskom platnom spisku.
Izjave | Subota, 04. 03. 2017. | Komentara: 0

Kostreš: LSV ne može da podržava nacionalistu

Liga socijaldemokrata Vojvodine ne može da podržava nacionalistu i zato smo kandidovali Nenada Čanka, izjavio je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš za Danas, objašnjavajući razloge zbog kojih je LSV kandidovala svog lidera na predsedničkim izborima samo par dana posle razgovora sa Vukom Jeremićem. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook