Pastorove pohvale na račun Orbana i Vučića očekivane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 23. 03. 2021. | Komentara: 0

Pastorove pohvale na račun Orbana i Vučića očekivane

NOVI SAD - Upitan da prokomentariše izjavu Ištvana Pastora, predsednika Skupštine AP Vojvodine, da su Vučić i Orban „glas razuma“, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton rekao je da su pohvale Pastora na račun Orbana i Vučića očekivane, jer je njihovo savezništvo, očito, veoma čvrsto.

LSV

- A moglo bi se reći da se sličan sličnom raduje, pošto je poznato da su i Vučić i Orban nacionalisti i centralisti. Desničari bliski čvrstom modelu upravljanja kojima saradnja sa Kinom i Rusijom nije strana. Mi ne vidimo nacionalizam i centralizam kao najsrećniji model upravljanja, ali saradnja između Srbije i Mađarske je dobrodošla kao što bi bilo lepo da Srbija na isti način sarađuje i sa svim ostalim susedima, naročito zemljama bivše Jugoslavije – kazao je Marton.

 
(SzILSV, 23.03.2021)



Izjave | Petak, 28. 10. 2016. | Komentara: 0

Dve vlade su morale pričati o Zakonu o finansiranju Vojvodine

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Branislav Bogaroški ocenio je da na dnevnom redu sednice Pokrajinske i republičke vlade izostao ozbiljan razgovor o Zakonu o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine.
Izjave | Sreda, 26. 10. 2016. | Komentara: 0

Šta je sa privatizacijom Luke Novi Sad?

BEOGRAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine neće podržati Zakon o izmenama i dopunama zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, pre svega zbog namere da se privatizuje Luka Novi Sad, kao jedino profitabilno državno preduzeće u Novom Sadu, istakla je juče poslanica LSV Nada Lazić.
Izjave | Ponedeljak, 24. 10. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Mi smo za Baltik - mali Rusi

BEOGRAD – Srbija mora da uđe u radar baltičkim zemljama, pogotovo Estoniji, koja predsedavanje Evropskoj uniji preuzima u drugoj polovini sledeće godine. Zato mi u parlamentu, integracije, radimo na tome da početkom 2017. organizujemo ozbiljan sastanak sa parlamentarcima iz Estonije, kaže za list Danas Marinika Tepić, predsednica Odbora za evropske inodnosno Odboru za evropske tegracije Narodne skupštine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook