Pastorove pohvale na račun Orbana i Vučića očekivane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 23. 03. 2021. | Komentara: 0

Pastorove pohvale na račun Orbana i Vučića očekivane

NOVI SAD - Upitan da prokomentariše izjavu Ištvana Pastora, predsednika Skupštine AP Vojvodine, da su Vučić i Orban „glas razuma“, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton rekao je da su pohvale Pastora na račun Orbana i Vučića očekivane, jer je njihovo savezništvo, očito, veoma čvrsto.

LSV

- A moglo bi se reći da se sličan sličnom raduje, pošto je poznato da su i Vučić i Orban nacionalisti i centralisti. Desničari bliski čvrstom modelu upravljanja kojima saradnja sa Kinom i Rusijom nije strana. Mi ne vidimo nacionalizam i centralizam kao najsrećniji model upravljanja, ali saradnja između Srbije i Mađarske je dobrodošla kao što bi bilo lepo da Srbija na isti način sarađuje i sa svim ostalim susedima, naročito zemljama bivše Jugoslavije – kazao je Marton.

 
(SzILSV, 23.03.2021)



Izjave | Nedelja, 29. 05. 2016. | Komentara: 0

Jakovljev: Skupština APV da pojača zakonodavnu aktivnost

NOVI SAD – Dosadašnji potpredsednik Skupštine iz Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev rekao je danas za Dnevnik da očekuje da vojvođanski parlament bude konstituisan u četvrtak, a zatim da se hitno imenuje Pokrajinska vlada da bi mogla da radi. 
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2016. | Komentara: 0

Kostreš: Ne menjam političke stavove

NOVI SAD – Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) objavio je danas da je poslaniku Narodne skupštine Republike Srbije i članu stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje Bojanu Kostrešu pre dve godine zabranjen ulazak u Rusiju zbog obezbeđenja interesa odbrane.
Izjave | Ponedeljak, 23. 05. 2016. | Komentara: 0

LSV neće u republičku vlast, najverovatnije ni u pokrajinsku

BEOGRAD - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić izjavio je danas da Liga sigurno neće biti deo vlasti na republičkom nivou, "a kako sada stvari stoje ni na pokrajinskom".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook