Pastorove pohvale na račun Orbana i Vučića očekivane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 23. 03. 2021. | Komentara: 0

Pastorove pohvale na račun Orbana i Vučića očekivane

NOVI SAD - Upitan da prokomentariše izjavu Ištvana Pastora, predsednika Skupštine AP Vojvodine, da su Vučić i Orban „glas razuma“, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton rekao je da su pohvale Pastora na račun Orbana i Vučića očekivane, jer je njihovo savezništvo, očito, veoma čvrsto.

LSV

- A moglo bi se reći da se sličan sličnom raduje, pošto je poznato da su i Vučić i Orban nacionalisti i centralisti. Desničari bliski čvrstom modelu upravljanja kojima saradnja sa Kinom i Rusijom nije strana. Mi ne vidimo nacionalizam i centralizam kao najsrećniji model upravljanja, ali saradnja između Srbije i Mađarske je dobrodošla kao što bi bilo lepo da Srbija na isti način sarađuje i sa svim ostalim susedima, naročito zemljama bivše Jugoslavije – kazao je Marton.

 
(SzILSV, 23.03.2021)



Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2016. | Komentara: 0

APV traži utvrđivanje svog udela u EPS-u

NOVI SAD - Pomoćnik pokrajinskog sekretara za energetiku Dragan Budošan najavio je danas da će ta institucija pokrenuti inicijativu za utvrđivanje udela Vojvodine u Elektroprivredi Srbije (EPS). Budošan je za Radio-televiziju Vojvodine objasnio da je osnov za takav zahtev nedavno gašenje Elektrovojvodine i njeno pripajanje EPS-u.
Izjave | Utorak, 12. 04. 2016. | Komentara: 0

LSV se bori za demokratizaciju i decentralizaciju Srbije

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak istakao je da je suština političke borbe LSV demokratizacija Srbije, a u okviru decentralizacije i demokratizacije Srbije i autonomija Vojvodine. On je gostujući u emisiji „Oko“ na Radio-televiziji Srbije istakao da je potrebna decentralizacija u više regiona raznih nivoa autonomnosti, podizanje odgovornosti lokalnih samouprava, odnosno da lokalne samouprave moraju imati više izvornih sredstava.
Izjave | Ponedeljak, 11. 04. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Očekujem dobar rezultat LSV u Vojvodini

BEOGRAD – Nakon izbora, u nedelju 24. aprila, u Vojvodini, zbog izmene izbornog sistema, niko neće osvojiti onako veliki broj poslanika kao što je Demokratska stranka osvajala proteklih 16 godina, te niko neće biti u mogućnosti da sam formira vladu, ocenio je danas lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. Gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, Čanak je rekao da očekuje da Srpska napredna stranka napravi dosta dobar rezultat, koji će biti slabiji nego u ostatku Srbije, te da će, zbog toga što im je početna pozicija bila jako visoka, doživeti razočarenje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook