Pastorove pohvale na račun Orbana i Vučića očekivane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 23. 03. 2021. | Komentara: 0

Pastorove pohvale na račun Orbana i Vučića očekivane

NOVI SAD - Upitan da prokomentariše izjavu Ištvana Pastora, predsednika Skupštine AP Vojvodine, da su Vučić i Orban „glas razuma“, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton rekao je da su pohvale Pastora na račun Orbana i Vučića očekivane, jer je njihovo savezništvo, očito, veoma čvrsto.

LSV

- A moglo bi se reći da se sličan sličnom raduje, pošto je poznato da su i Vučić i Orban nacionalisti i centralisti. Desničari bliski čvrstom modelu upravljanja kojima saradnja sa Kinom i Rusijom nije strana. Mi ne vidimo nacionalizam i centralizam kao najsrećniji model upravljanja, ali saradnja između Srbije i Mađarske je dobrodošla kao što bi bilo lepo da Srbija na isti način sarađuje i sa svim ostalim susedima, naročito zemljama bivše Jugoslavije – kazao je Marton.

 
(SzILSV, 23.03.2021)



Izjave | Petak, 18. 03. 2016. | Komentara: 0

Došlo je vreme da LSV napravi Pokrajinsku vladu

ŠID - Došlo je vreme da Liga socijaldemokrata Vojvodine napravi Pokrajinsku vladu, istakao je sinoć lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. Gostujući u emisiji „Tema“ na  Sremskoj Televiziji Čanak je ukazao da su do sada isprobani svi ostali modeli 
Izjave | Sreda, 16. 03. 2016. | Komentara: 0

Vlada Srbije legalizovala uzurpaciju državnog zemljišta

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški pozvao je danas Vladu Republike Srbije da pod hitno povuče svoj zaključak kojim se legalizuje uzurpacija državnog poljoprivrednog zemljišta, jer je protivzakonit i neustavan. Bogaroški je na konferenciji za novinare upozorio da je od poljoprivrednika koji u Somboru protestuju zbog uzurpacije državnog zemljišta, dobio dopis koji im je podeljen, a koji je navodno zaključak Vlade, donet 11. marta 2016. godine kojim se daju uputstva lokalnim samoupravama da, izuzetno u 2015. i 2016. godini, dozvole onima koji su uzurpirali državno poljoprivredno zemljište, da sami prijave uzurpaciju do 1. maja 2016. godine. Zauzvrat, s njima će biti zaključeno vansudsko poravnanje gde će cena koju treba da plate za to zemljište biti prosečna cena na teritoriji AP Vojvodine. 
Izjave | Utorak, 15. 03. 2016. | Komentara: 0

Vojvođani nisu ni maloletni, ni maloumni, ni nesposobni

NOVI SAD – Ključnih pet tačaka programa Lige socijaldemokrata Vojvodine za pokrajinske izbore su promena ustavno-pravnog položaja Vojvodine, očuvanje Vojvodine i Srbije kao građanskog društva i borba protiv ekstremne desnice, razvoj poljoprivrede i očuvanje naših resursa i razvoj ekonomije uopšte, razvoj infrastrukture, vođenje računa o starim osobama, penzionerima i šansa za mlade, istakao je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš gostujući u emisiji „Pravi ugao“ na Radio-televiziji Vojvodine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook