Pastorove pohvale na račun Orbana i Vučića očekivane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 23. 03. 2021. | Komentara: 0

Pastorove pohvale na račun Orbana i Vučića očekivane

NOVI SAD - Upitan da prokomentariše izjavu Ištvana Pastora, predsednika Skupštine AP Vojvodine, da su Vučić i Orban „glas razuma“, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton rekao je da su pohvale Pastora na račun Orbana i Vučića očekivane, jer je njihovo savezništvo, očito, veoma čvrsto.

LSV

- A moglo bi se reći da se sličan sličnom raduje, pošto je poznato da su i Vučić i Orban nacionalisti i centralisti. Desničari bliski čvrstom modelu upravljanja kojima saradnja sa Kinom i Rusijom nije strana. Mi ne vidimo nacionalizam i centralizam kao najsrećniji model upravljanja, ali saradnja između Srbije i Mađarske je dobrodošla kao što bi bilo lepo da Srbija na isti način sarađuje i sa svim ostalim susedima, naročito zemljama bivše Jugoslavije – kazao je Marton.

 
(SzILSV, 23.03.2021)



Izjave | Četvrtak, 25. 02. 2016. | Komentara: 0

Ministarstvo poljoprivrede da postupi u skladu sa zakonom

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški izjavio je danas da prebacivanje odgovornosti ne rešava probleme poljoprivrednika u Somboru i pozvao Ministarstvo poljoprivrede da postupi u skladu sa zakonom.
Izjave | Sreda, 24. 02. 2016. | Komentara: 0

Potrebno posebno Ministarstvo za ekologiju

BEOGRAD - Zaštita životne sredine od 2000. je "podstanar" u javnim politikama i apsolutno je neophodno razdvojiti Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, pre svega, jer je poljoprivreda jedna od oblasti koja najviše zagađuje životnu sredinu i potpuno je nelogično da budu zajedno, ocenila je za Tanjug koordinatorka Zelene poslaničke grupe Nada Lazić.
Izjave | Sreda, 24. 02. 2016. | Komentara: 0

Bogaroški: Ministarstvo da reaguje u slučaju Sombora

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški pozvao je danas ministarku poljoprivrede Snežanu Bogosavljević Bošković da utvrdi ko su odgovorna lica za uzurpaciju državne poljoprivredne zemlje u Somboru. Bogaroški je istakao da je ministarka prilikom prethodne posete Somboru rekla da se uzurpacija državne poljoprivredne zemlje neće tolerisati i da postoji obaveza lokalne samouprave da skine usev sa takvog zemljišta i kazni odgovorne.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook