Pastorove pohvale na račun Orbana i Vučića očekivane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 23. 03. 2021. | Komentara: 0

Pastorove pohvale na račun Orbana i Vučića očekivane

NOVI SAD - Upitan da prokomentariše izjavu Ištvana Pastora, predsednika Skupštine AP Vojvodine, da su Vučić i Orban „glas razuma“, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton rekao je da su pohvale Pastora na račun Orbana i Vučića očekivane, jer je njihovo savezništvo, očito, veoma čvrsto.

LSV

- A moglo bi se reći da se sličan sličnom raduje, pošto je poznato da su i Vučić i Orban nacionalisti i centralisti. Desničari bliski čvrstom modelu upravljanja kojima saradnja sa Kinom i Rusijom nije strana. Mi ne vidimo nacionalizam i centralizam kao najsrećniji model upravljanja, ali saradnja između Srbije i Mađarske je dobrodošla kao što bi bilo lepo da Srbija na isti način sarađuje i sa svim ostalim susedima, naročito zemljama bivše Jugoslavije – kazao je Marton.

 
(SzILSV, 23.03.2021)



Izjave | Četvrtak, 02. 09. 2021. | Komentara: 0

Vojvođanski identitet nije samo kulen i tamburica

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da niko nema ideju o stvaranju vojvođanske nacije i podseća da prema postojećem Ustavu građani imaju pravo da se slobodno nacionalno izjašnjavaju ili ne izjašnjavaju, kao i prema regionalnoj pripadnosti.
Izjave | Četvrtak, 26. 08. 2021. | Komentara: 0

Marton: Normalno je da postoji vojvođanski identitet

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton, odgovarajući na pitanje dnevnog lista Blic,  istakao je da je Vojvodina je već duže od 170 godina prepoznata kao autonomni entitet i da je jasno da je ona kulturno-istorijski-civilizacijski zaokružen prostor.
Izjave | Četvrtak, 26. 08. 2021. | Komentara: 0

LSV je opozicija politici koju sprovode Aleksandar Vučić i SNS

Od osnivanja, 14. jula 1990. godine, Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za nepromenjeni sistem vrednosti i sprovodi program, još tada definisan kao „3A“ – autonomija, antitotalitarizam i antinacionalizam, koji je vremenom dopunjavan i prilagođavan novonastalim okolnostima, ali u svojoj suštini nikada nije doveden u pitanje. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook