Pažnju usmeriti na Izveštaj o Realizaciji regionalnog prostornog plana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 10. 12. 2015. | Komentara: 0

Pažnju usmeriti na Izveštaj o Realizaciji regionalnog prostornog plana

NOVI SAD – Komentarišući raspravu o tome da li je Pokrajinska vlada u zakonskom roku Skupštini AP Vojvodine predala izveštaj o izvršenju budžeta u prvih devet meseci ove godine ili nije, pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević za RTV ukazuje da je od devetomesečnog izvešataja važniji onaj godišnji presek utroška budžeta, kojeg još nema u najavi.

LSv

Ona je poručila i da bi kolege poslanici na sutrašnjoj sednici trebalo da se skoncentrišu na Izveštaj o realizaciji Regionalnog prostornog plana, koji smatra mnogo važnijim.
– Ovim dokumentom je uređen razvoj i infrastrukturne promene i sve ostalo u AP Vojvodini do 2020. godine i stoga je jako važno da pratimo kako se ono što je zapisano, odnosno ono što se predviđeno u Prostornom planu Vojvodine zaista i realizuje iz godine u godinu – rekla je Sedlarević. Dodaje da je Liga, nakon što se upoznala sa predlogom republičkog budžeta za 2016. godinu, tvrdi da će Pokrajina biti zakinuta za tri četvrtine novca koji joj sleduje iz državne kase, zbog čega najavljuje žalbu Ustavnom sudu Srbije.
A za Televiziju N1 Maja Sedlarević je pojasnila izjavu Nenada Čanka da će pokrajinski budžet za narednu godinu biti čak tri četvrtine manji nego što bi trebalo da bude, u slučaju da je ispoštovan ustavni uslov od minimum sedam odsto koliko bi u odnosu na republički budžet trebalo da iznosi pokrajinska kasa.
– Ta razlika između 40 i 50 milijardi je u tim transfernim sredstvima koja ne idu sva kroz budžet AP Vojvodine, nego idu direktno u budžete lokalnih samouprava. U svakom slučaju, budžet AP Vojvodine je drastično manji nego prethodnih godina i činjenica je da smo daleko od ustavnog minimuma od sedam pocenata – istakla je Sedlarević.

(BILSV, 10. 12. 2015)



Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje. 
Izjave | Sreda, 28. 08. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Nazire se rešenje kosovskog problema, nakon toga Srbija se mora okrenuti sebi

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš izjavio je da je očigledno da se sprovođenje Šolc – Makronovog plana privodi kraju a time se nazire i rešenje kosovskog problema. Nakon toga, kaže Kostreš, Srbija se mora okrenuti sebi.
Izjave | Nedelja, 04. 08. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Crkva da počne da plaća poreze, a ne da troši pare za obnovu Porfirijevog dvorca

Predsednik Lige socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš pozvao je patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija da odustane od namere renoviranja vile na Dedinju u kojoj živi, te da podrži zahtev LSV da verske zajednice, pa i SPC, počnu da plaćaju poreze koji su propisani zakonom i tako „pokažu lojalnost državi“.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook