Počeli tehnički razgovori LSV i NDS sa DS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 04. 07. 2014. | Komentara: 0

Počeli tehnički razgovori LSV i NDS sa DS

NOVI SAD – Prvi sastanak tehničkih timova Lige socijaldemokrata Vojvodine i Nove demokratske stranke sa Demokratskom strankom, vezan za rešavanje političke krize u pokrajini, odžan je danas u Novom Sadu, a na njemu su razmatrana tehnička pitanja.

LSV

Kako je za agenciju Beta rekao član tehničkog tima za pregovore i potpredsednik LSV Branislav Bogaroški, na današnjem statanku se nije desilo "ništa spektakularno", već su u pitanju bili tehnički razgovori. Bogaroški je kazao da su bili u pitanju dogovori oko metodologije, dinamike i sastava timova za pregovore oko reorganizacije Pokrajinske vlade. Kako je rekao, razgovaralao se i o proširenju sastava tehničkih timova za  pregovore, a nije još uvek bilo reči o presonalnim rešenjima za budući sastav vlade.
– Prvo ćemo obaviti političke razgovore, a personalna rešenja dolaze na kraju, ako do tog stadijuma pregovori uopšte dodju – rekao je Bogaroški. Kako je najavio, nastavak pregovora biće u toku sledeće nedelje, a javnost će biti o tome obaveštena. Potvrdio je da su na današnjem sastanku učestvovali  predstavnici sve tri stranke.
 
(BILSV,  04.07. 2014)



Izjave | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Više pokrajinske imovine nego do sada

NOVI SAD - Novi zakon o javnoj svojini, čiji bi nacrt trebalo da bude usaglašen u narednih dvadeseak dana ne predviđa da se Vojvodini vrati sva imovina po Ustavu iz 1974. godine, pišu današnje Večernje novosti. Ovo mišljenje definitivno je preovladalo u dosadašnjim konsultacijama predsednika radne grupe Bojana Kostreša sa predstavnicima stranaka vlasti, navodi taj list.
Izjave | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: O imovini i restituciji pre letnje pauze

NOVI SAD - Zakoni o restituciji i o javnoj svojini trebalo bi da budu usvojeni u republičkom parlamentu do letnje pauze - izjavio je za Dnevnik predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš.
Izjave | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš razgovarao sa Đelićem o zakonu o imovini

NOVI SAD - Predlog Zakona o javnoj svojini trebalo bi da bude upućen na osvajanje Skupštini Srbije do leta, čim se usaglase preostala politička pitanja, najavili su juče potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić i predsednik Radne grupe za izradu Zakona o imovini i prihodima Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš, javlja RTV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook