Počelo prikupljanje potpisa za lustraciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 11. 06. 2013. | Komentara: 0

Počelo prikupljanje potpisa za lustraciju

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine počela je danas u Skupštini Srbije da prikuplja potpise poslanika za vraćanje Zakona o lustraciji u parlamentarnu proceduru.

LSV

Šef poslaničke grupe LSV u Skupštini Srbije Bojan Kostreš rekao je novinarima da je potrebno 84 potpisa poslanika da bi se taj zakon vratio u proceduru i naveo da sada može da računa na oko 70 potpisa.

- DS i LDP su najavili podršku, očekujem podršku i SVM - rekao je on i dodao da je danas isteklo važenje Zakona o lustraciji. Ocenio je da je za Srbiju taj zakon važan kako se ne bi ponavljali prizori iz devedesetih godina i da se svima pošalje poruka da se takvo ponašanje ne isplati.

Kostreš je dodao da LSV ne može da odustane od tog zakona i istakao da se nada da će, ako se prikupi dovoljno potpisa, u parlamentu o njemu razgovarati do letnje pauze.


(BILSV, 11 06 2013)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.
Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook