Počelo prikupljanje potpisa za lustraciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 11. 06. 2013. | Komentara: 0

Počelo prikupljanje potpisa za lustraciju

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine počela je danas u Skupštini Srbije da prikuplja potpise poslanika za vraćanje Zakona o lustraciji u parlamentarnu proceduru.

LSV

Šef poslaničke grupe LSV u Skupštini Srbije Bojan Kostreš rekao je novinarima da je potrebno 84 potpisa poslanika da bi se taj zakon vratio u proceduru i naveo da sada može da računa na oko 70 potpisa.

- DS i LDP su najavili podršku, očekujem podršku i SVM - rekao je on i dodao da je danas isteklo važenje Zakona o lustraciji. Ocenio je da je za Srbiju taj zakon važan kako se ne bi ponavljali prizori iz devedesetih godina i da se svima pošalje poruka da se takvo ponašanje ne isplati.

Kostreš je dodao da LSV ne može da odustane od tog zakona i istakao da se nada da će, ako se prikupi dovoljno potpisa, u parlamentu o njemu razgovarati do letnje pauze.


(BILSV, 11 06 2013)



Izjave | Utorak, 29. 11. 2022. | Komentara: 0

Mrnuštik: Deca nisu igračke, žene nisu pokretne materice

Deca nisu igračke da se mogu deliti kako tvrde Dveri, niti smo mi žene pokretne materice da nas tako posmatraju. Dalje ruke od naših reproduktivnih prava, dalje ruke od naših materica. Neće moći i neće vam proći, kaže članica Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Mrnuštik
Izjave | Ponedeljak, 28. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vreme je da ponudimo vrednosnu i političku alternativu Vučiću i njegovim saveznicima

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio jie da je najava Ivice Dačića da će obilaznica oko Beograda poneti ime Milutina Mrkonjića u skladu sa svime što nam se događa, te da je pitanje dana kada će rehabilitovati Slobodana Miloševića.
Izjave | Petak, 25. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina je deo Srbije, nacionalističke ideje treba sankcionisati

Komentarišući šal Viktora Orbana, na kojem je prikazana velika Mađarska koja obuhvata teritorije Hrvatske, Slovačke, Rumunije, Ukrajine i Vojvodine, ali i druge slične incidente mađarskog premijera, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da je Vojvodina deo Srbije, a da se nacionalističke ideje moraju sankcionisati.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook