Počelo prikupljanje potpisa za lustraciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 11. 06. 2013. | Komentara: 0

Počelo prikupljanje potpisa za lustraciju

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine počela je danas u Skupštini Srbije da prikuplja potpise poslanika za vraćanje Zakona o lustraciji u parlamentarnu proceduru.

LSV

Šef poslaničke grupe LSV u Skupštini Srbije Bojan Kostreš rekao je novinarima da je potrebno 84 potpisa poslanika da bi se taj zakon vratio u proceduru i naveo da sada može da računa na oko 70 potpisa.

- DS i LDP su najavili podršku, očekujem podršku i SVM - rekao je on i dodao da je danas isteklo važenje Zakona o lustraciji. Ocenio je da je za Srbiju taj zakon važan kako se ne bi ponavljali prizori iz devedesetih godina i da se svima pošalje poruka da se takvo ponašanje ne isplati.

Kostreš je dodao da LSV ne može da odustane od tog zakona i istakao da se nada da će, ako se prikupi dovoljno potpisa, u parlamentu o njemu razgovarati do letnje pauze.


(BILSV, 11 06 2013)



Izjave | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Više pokrajinske imovine nego do sada

NOVI SAD - Novi zakon o javnoj svojini, čiji bi nacrt trebalo da bude usaglašen u narednih dvadeseak dana ne predviđa da se Vojvodini vrati sva imovina po Ustavu iz 1974. godine, pišu današnje Večernje novosti. Ovo mišljenje definitivno je preovladalo u dosadašnjim konsultacijama predsednika radne grupe Bojana Kostreša sa predstavnicima stranaka vlasti, navodi taj list.
Izjave | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: O imovini i restituciji pre letnje pauze

NOVI SAD - Zakoni o restituciji i o javnoj svojini trebalo bi da budu usvojeni u republičkom parlamentu do letnje pauze - izjavio je za Dnevnik predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš.
Izjave | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš razgovarao sa Đelićem o zakonu o imovini

NOVI SAD - Predlog Zakona o javnoj svojini trebalo bi da bude upućen na osvajanje Skupštini Srbije do leta, čim se usaglase preostala politička pitanja, najavili su juče potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić i predsednik Radne grupe za izradu Zakona o imovini i prihodima Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš, javlja RTV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook