Počinju razgovori LSV-NDS sa SVM i DS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 06. 2014. | Komentara: 0

Počinju razgovori LSV-NDS sa SVM i DS

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i lider Nove demokratske stranke Boris Tadić u ponedeljak će započeti razgovore sa najvećim parlamentarnim strankama u Skupštini AP Vojvodine o budućem sastavu Pokrajinske vlade, pišu Večernje novosti.

LSV

- Razgovaraćemo najpre sa SVM i DS, a zatim s naprednjacima i socijalistima – izjavio je za ovaj list zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On nije želeo da prognozira ishod tih razgovora, ali je rekao da su moguće dve opcije – da koalicija u kojoj su DS, SVM, LSV i odnedavno NDS nastavi da vlada ili da se u vladajuću koaliciju uključe SNS i SPS.

- Pozvaćemo samo stranke koje imaju poslaničke klubove, a DSS i Treća Srbija ih nemaju – kaže Kostreš i dodaje da su „sa SRS razgovori izlišni zbog nepremostivih razlika“.

Kostreš je za list Danas rekao da je jedan od uslova LSV prema Demokratskoj stranci u razgovorima o aktuelnoj većini u Skupštine Vojvodine smena Dragoslava Petrovića.

- Još pre dve godine smo rekli da su međuljudski odnosi između LSV i DS na najnižem mogućem nivou i da moramo to da ispravimo. To ponavljamo konstantno. Naš uslov za dogovor o opstanku aktuelne većine na vlasti u Pokrajini je, između ostalog, popravljanje međuljudskih odnosa, što podrazumeva smenu istrošenih kadrova. Programske aktivnosti moramo da uskladimo i da imamo nov tim koji će to voditi - rekao je Kostreš, dodajući da „garantuje da će aktuelna koalicija opstati nakon rekonstrukcije“, odnosno da naprednjaci neće preuzeti vlast u Vojvodini.    

(BILSV, 26.06.2014)



Izjave | Ponedeljak, 31. 08. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Hoće da budu Vučić umesto Vučića

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš kaže za Politiku da se pravi velika logička greška u situaciji u kojoj se stvari postavljaju tako što se kaže: imate Vučića, koji je na vlasti, i imate ljude koji su opozicija, a oni koji nisu ni za vlast, ni za deo opozicije, ne postoje ili su dupli izdajnici.
Izjave | Četvrtak, 27. 08. 2020. | Komentara: 0

Crnogorska opozicija planira incidente

„Na izborima u Crnoj Gori, očekujem da će zbog podignutih očekivanja od strane tamošnje opozicije, SPC i samoproglašene beogradske elite, u kojoj dominiraju osobe bliske bezbednosnim službama, čiji je najbolji primer Matija Bećković, sve biti pripremljeno za proglašavanje izbora nelegitimnim, sa planom izazivanja incidenata tokom izbornog dana, koji će izbore učiniti problematičnim, a onda u izbornoj noći očekujem pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti“, izjavio je Nenad Čanak predsednik Lige Socijaldemokrata Vojvodine za list Danas.
Izjave | Utorak, 25. 08. 2020. | Komentara: 0

ČANAK: Ne veruj Rusima ni kada darove donose

Komentarišući mešanje ambasadora Ruske Federacija u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka u proces sastavljanja nove Vlade, predsednik LSV Nenad Čanak istakao je da je jedna od definicija diplomate da je diplomata čovek koji laže za svoju zemlju. "U ovom slučaju ovaj ruski diplomata to radi sa maštom i ljubavlju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook