Podrška Banatskom univerzitetu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 02. 2015. | Komentara: 0

Podrška Banatskom univerzitetu

ZRENJANIN – Aktuelna gradska vlast u Zrenjaninu nije odustala od zamisli svojih prethodnika da u Zrenjaninu bude formiran Banatski univerzitet i veliki studentski centar, piše Dnevnik podsećajući da je među najvećim pobornicima te ideje bio odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton, u vreme dok je obavljao funkciju predsednika Skupštine grada.

LSV

– Ovo je ideja još iz 2001. godine, čiji je inicijator bio Branislav Grubački Guta, s planom da mladi ostanu u svom gradu, a da nam dolaze i studenti iz drugih sredina. Po ideji koju je LSV razrađivala, centar univerziteta bio bi Tehnički fakultet, ali bi bili uključeni i Kikinda i Vršac. Sada ćemo, kao konstruktivna opozicija, biti dosledni i podržati oživljenu inicijativu, ako sadašnja vlast hoće stvarno da je sprovede – navodi Marton. Podsetio je i da bi realizacijom projekta bili zadovoljeni i kriterijumi Evropske unije, po kojima regioni sa 500.000 i 600.000 stanovnika imaju univerzitete.

(BILSV, 18. 02. 2015)



Izjave | Utorak, 29. 11. 2022. | Komentara: 0

Mrnuštik: Deca nisu igračke, žene nisu pokretne materice

Deca nisu igračke da se mogu deliti kako tvrde Dveri, niti smo mi žene pokretne materice da nas tako posmatraju. Dalje ruke od naših reproduktivnih prava, dalje ruke od naših materica. Neće moći i neće vam proći, kaže članica Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Mrnuštik
Izjave | Ponedeljak, 28. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vreme je da ponudimo vrednosnu i političku alternativu Vučiću i njegovim saveznicima

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio jie da je najava Ivice Dačića da će obilaznica oko Beograda poneti ime Milutina Mrkonjića u skladu sa svime što nam se događa, te da je pitanje dana kada će rehabilitovati Slobodana Miloševića.
Izjave | Petak, 25. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina je deo Srbije, nacionalističke ideje treba sankcionisati

Komentarišući šal Viktora Orbana, na kojem je prikazana velika Mađarska koja obuhvata teritorije Hrvatske, Slovačke, Rumunije, Ukrajine i Vojvodine, ali i druge slične incidente mađarskog premijera, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da je Vojvodina deo Srbije, a da se nacionalističke ideje moraju sankcionisati.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook