Podrška Banatskom univerzitetu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 02. 2015. | Komentara: 0

Podrška Banatskom univerzitetu

ZRENJANIN – Aktuelna gradska vlast u Zrenjaninu nije odustala od zamisli svojih prethodnika da u Zrenjaninu bude formiran Banatski univerzitet i veliki studentski centar, piše Dnevnik podsećajući da je među najvećim pobornicima te ideje bio odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton, u vreme dok je obavljao funkciju predsednika Skupštine grada.

LSV

– Ovo je ideja još iz 2001. godine, čiji je inicijator bio Branislav Grubački Guta, s planom da mladi ostanu u svom gradu, a da nam dolaze i studenti iz drugih sredina. Po ideji koju je LSV razrađivala, centar univerziteta bio bi Tehnički fakultet, ali bi bili uključeni i Kikinda i Vršac. Sada ćemo, kao konstruktivna opozicija, biti dosledni i podržati oživljenu inicijativu, ako sadašnja vlast hoće stvarno da je sprovede – navodi Marton. Podsetio je i da bi realizacijom projekta bili zadovoljeni i kriterijumi Evropske unije, po kojima regioni sa 500.000 i 600.000 stanovnika imaju univerzitete.

(BILSV, 18. 02. 2015)



Izjave | Subota, 12. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Ne može Liga da sedi na dve stolice

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u situaciji, u kojoj je biračko telo podeljeno, LSV ne može da sedi na dve stolice.
Izjave | Sreda, 09. 11. 2022. | Komentara: 0

Odluka o budućnosti koalicije u Novom Sadu posle izbora za organe gradskog odbora

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da je Gradski odbor LSV Novi Sad raspušten i da njime rukovodi povereništvo koje nema politički kapacitet da donese odluku o izlasku iz koalicije u gradskoj vlasti.
Izjave | Ponedeljak, 07. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Pogrešili smo, koalicija sa SNS nam nanela veliku štetu

Koalicija sa Srpskom naprednom strankom je Ligi socijaldemokrata Vojvodine nanela veliku štetu, ocenio je za N1 generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook