Podrška Banatskom univerzitetu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 02. 2015. | Komentara: 0

Podrška Banatskom univerzitetu

ZRENJANIN – Aktuelna gradska vlast u Zrenjaninu nije odustala od zamisli svojih prethodnika da u Zrenjaninu bude formiran Banatski univerzitet i veliki studentski centar, piše Dnevnik podsećajući da je među najvećim pobornicima te ideje bio odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton, u vreme dok je obavljao funkciju predsednika Skupštine grada.

LSV

– Ovo je ideja još iz 2001. godine, čiji je inicijator bio Branislav Grubački Guta, s planom da mladi ostanu u svom gradu, a da nam dolaze i studenti iz drugih sredina. Po ideji koju je LSV razrađivala, centar univerziteta bio bi Tehnički fakultet, ali bi bili uključeni i Kikinda i Vršac. Sada ćemo, kao konstruktivna opozicija, biti dosledni i podržati oživljenu inicijativu, ako sadašnja vlast hoće stvarno da je sprovede – navodi Marton. Podsetio je i da bi realizacijom projekta bili zadovoljeni i kriterijumi Evropske unije, po kojima regioni sa 500.000 i 600.000 stanovnika imaju univerzitete.

(BILSV, 18. 02. 2015)



Izjave | Utorak, 06. 07. 2021. | Komentara: 0

Odnosi u regionu zatrovani. Samo razgovor može poboljšati situaciju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da, ako se misli da ljudi na Kosovu počnu da žive elementarno normalnije, moraju se stvarati veze između naroda i građana koji žive na jednoj prostoru.
Izjave | Utorak, 06. 07. 2021. | Komentara: 0

Bojkotaška opozicija je Vučiću omogućila apsolutnu dominaciju

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je teško i komentarisati optužbe „bojkot“ opozicije da učešće LSV i Stranke moderne Srbije predstavlja pokušaj vlasti da obesmisli i razvodni dijalog, jer, kako je rekao, nemaju veze sa logikom.
Izjave | Ponedeljak, 05. 07. 2021. | Komentara: 0

Građani Vojvodine trpe zbog nerešavanja pitanja Kosova

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak upravo se vratio iz Prištine i kaže da je iz razgovora sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem stekao utisak da se očekuje da Srbija počne da popušta. On je u izjavi za NewsMax Adria televiziju rekao da nije išao kao bilo čiji izaslanik, već da bi video kakva je situacija na Kosovu, koja se koristi kao alibi da se ne priča o Vojvodini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook