Pokrajini će biti uskraćeno 1,4 milijardi za poljoprivredu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 11. 01. 2015. | Komentara: 0

Pokrajini će biti uskraćeno 1,4 milijardi za poljoprivredu

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški ukazao je da će pokrajina biti uskraćena za značajna sredstva zbog izmene zakona o podsticajima kojima se ukidaju subvencije na zakupljenu državnu zemlju.

LSV

On je u izjavi za RTV rekao da se najveći deo državnog obradivog zemljišta koje se daje u zakup nalazi u Vojvodini, odnosno 340.000 hektara.
 
- Ako taj zakup više nije subvencionisan, sasvim je logično očekivati da će prosečna cena po kojoj se izlicitira cena nekog zemljišta unekoliko pasti. Ako idemo sa prostom računicom da će to biti od 50 evra, odnosno 6.000 dinara koliko je taj novčani deo subvencije, vi dođete do neke cifre od dve milijarde manje na osnovu zakupa zemljišta. Sasvim je logično očekivati da će se ugovori raskidati i logično je očekivati da u 2015. godini prosečna cena neće biti kao u 2014. i 2013. godini. Od te dve milijarde, 40 odsto bi pripalo lokalnim samoupravama, 30 odsto Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, znači u zbiru 70 odsto tog novca, što je 1,4 milijardi neće na ovaj ili onaj način stići u poljoprivredu na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine – naglasio je Branislav Bogaroški.
 
(BILSV, 11.01.2015)



Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje. 
Izjave | Sreda, 28. 08. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Nazire se rešenje kosovskog problema, nakon toga Srbija se mora okrenuti sebi

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš izjavio je da je očigledno da se sprovođenje Šolc – Makronovog plana privodi kraju a time se nazire i rešenje kosovskog problema. Nakon toga, kaže Kostreš, Srbija se mora okrenuti sebi.
Izjave | Nedelja, 04. 08. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Crkva da počne da plaća poreze, a ne da troši pare za obnovu Porfirijevog dvorca

Predsednik Lige socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš pozvao je patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija da odustane od namere renoviranja vile na Dedinju u kojoj živi, te da podrži zahtev LSV da verske zajednice, pa i SPC, počnu da plaćaju poreze koji su propisani zakonom i tako „pokažu lojalnost državi“.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook