Pokrajinska policija važna za unapređenje života Vojvođana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 08. 2014. | Komentara: 0

Pokrajinska policija važna za unapređenje života Vojvođana

NOVI SAD – Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i članica pokrajinskog skupštinskog Saveta za bezbednost  mr Maja Sedlarević izjavila je da LSV već deset godina priča o potrebi formiranja policijske uprave za Vojvodinu, ali da do sada nikada nije imala podršku među drugim strankama.

LSV

– Štaviše, većina stranaka je odbijala da razgovara o tome, tvrdeći da su u pitanju separatističke težnje, što je potpuno besmisleno. Vojvodina je imala svoju policijsku upravu do devedesetih godina prošlog veka, kada je ukinuta Miloševićevim rušenjem autonomije, i do tada je bezbednost bila na mnogo višem nivou. Sada, ako pogledate šta se događa, naročito u Novom Sadu, jasno je da postoji potreba da Pokrajina ima svoje policajce koji će brinuti o redu i bezbednosti - kaže Maja Sedlarević za Dnevnik.

Po njenim rečima, bivši ministar policije Ivica Dačić dolazio je povremeno na sednice Saveta za bezbednost i uvek odbijao inicijativu Lige za formiranje vojvođanske policijske uprave, govoreći da nema zakonske osnove za to.

– Kada bih mu rekla da to nije istina, on bi obećao da ćemo razgovarati na tu temu, ali nikada nije održao obećanje. Naravno da postoji zakonsko utemeljenje za tu inicijativu i mi sve vreme na tome temeljimo svoje insistiranje. Već postoji Policijska uprava za Beograd, a Zakon o policiji dozvoljava da se i u drugim delovima naše zemlje oformi takvo odeljenje MUP-a. Vojvodini ne treba ništa ni manje ni više od onoga što Beograd već ima – objašnjava Sedlarević.

Ona kaže da će LSV insistirati na toj ideji u razgovorima s potencijalnim partnerima u vojvođanskoj vlasti jer smatra da je pokrajinska policijska uprava važna za unapređenje života u Vojvodini. Takođe kaže da LSV sprema inicijativu da preko svojih poslanika to pitanje iznese pred Skupštinu Srbije.
 
(BILSV, 27.08.2014)



Izjave | Subota, 12. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Ne može Liga da sedi na dve stolice

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u situaciji, u kojoj je biračko telo podeljeno, LSV ne može da sedi na dve stolice.
Izjave | Sreda, 09. 11. 2022. | Komentara: 0

Odluka o budućnosti koalicije u Novom Sadu posle izbora za organe gradskog odbora

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da je Gradski odbor LSV Novi Sad raspušten i da njime rukovodi povereništvo koje nema politički kapacitet da donese odluku o izlasku iz koalicije u gradskoj vlasti.
Izjave | Ponedeljak, 07. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Pogrešili smo, koalicija sa SNS nam nanela veliku štetu

Koalicija sa Srpskom naprednom strankom je Ligi socijaldemokrata Vojvodine nanela veliku štetu, ocenio je za N1 generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook