Pokrajinska Vlada da izradi predlog zakona o finasiranju APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 25. 11. 2011. | Komentara: 0

Pokrajinska Vlada da izradi predlog zakona o finasiranju APV

NOVI SAD - Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je Dnevnik da bi zakonski predlog o finansiranju AP Vojvodine trebalo da izradi Vlada Vojvodine i uputi ga pokrajinskom parlamentu na usvajnje, odakle bi bio prosleđen Skupštini Srbije.

Branislav Bogaroški

– To je najnormalniji sled stvari jer je zakon o finansiranju nadležnosti Vojvodine jedan od tri segmenta autonomije predviđenih postojećim ustavnim okvirom. Imamo Statut i Zakon o nadležnostima, ali je to bez rešenog finansiranja polovično odrađen posao – napominje Bogaroški. On je naveo i da je pokrajinski parlament ovlašćeni predlagač zakona, podsetivši na to da je u sazivu kojim je predsedavo lider LSV-a Nenad Čanak

Skupštini Srbije upućeno nekoliko desetina zakonskih predloga. Smatra i da ne bi bilo dobro da zakon o finansiranju APV inicira neka poslanička grupa u Skupštini Vojvodine, već da treba da ga pripremi Vlada Vojvodine jer, kako je naveo, „to nije stvar jedne stranke već kompletne pokrajinske administracije”.

(BILSV, 25.11.2011.)



Izjave | Utorak, 07. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ulazak u EU značio bi bolji i kvalitetniji život građana

Prihvatanje francusko-nemačkog plana o Kosovu za građane i građanke Srbije značilo bi bolji i kvalitetniji život i evropske integracije, izjavio je za zrenjaninsku KTV predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Subota, 04. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani Srbije imaju pravo na evropsku budućnost i bolji život

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisati evropski predlog za Kosovo jer je to, kako je rekao, podrška normalnom životu. U suprotnom bi, prema njegovim rečima, bio sprečen ekonomski napredak.
Izjave | Petak, 03. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Evropski sporazum za Kosovo je sporazum za mir

Istoričar dr Milivoj Bešlin smatra da događanja na sednici Skupštine Srbije potvrđuju da „živimo neprekidno u jednom rijaliti šou programu neprekidno“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook