Pokrajinska Vlada da izradi predlog zakona o finasiranju APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 25. 11. 2011. | Komentara: 0

Pokrajinska Vlada da izradi predlog zakona o finasiranju APV

NOVI SAD - Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je Dnevnik da bi zakonski predlog o finansiranju AP Vojvodine trebalo da izradi Vlada Vojvodine i uputi ga pokrajinskom parlamentu na usvajnje, odakle bi bio prosleđen Skupštini Srbije.

Branislav Bogaroški

– To je najnormalniji sled stvari jer je zakon o finansiranju nadležnosti Vojvodine jedan od tri segmenta autonomije predviđenih postojećim ustavnim okvirom. Imamo Statut i Zakon o nadležnostima, ali je to bez rešenog finansiranja polovično odrađen posao – napominje Bogaroški. On je naveo i da je pokrajinski parlament ovlašćeni predlagač zakona, podsetivši na to da je u sazivu kojim je predsedavo lider LSV-a Nenad Čanak

Skupštini Srbije upućeno nekoliko desetina zakonskih predloga. Smatra i da ne bi bilo dobro da zakon o finansiranju APV inicira neka poslanička grupa u Skupštini Vojvodine, već da treba da ga pripremi Vlada Vojvodine jer, kako je naveo, „to nije stvar jedne stranke već kompletne pokrajinske administracije”.

(BILSV, 25.11.2011.)



Izjave | Utorak, 07. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Bocan-Harčenko bi zbog pretnje trebalo da bude persona non grata

Uveren sam da bi poseta Sergeja Lavrova, da je do nje došlo, ugrozila inicijativu „Otvoreni Balkan“, jer je agresija Ruske Federacije na Ukrajinu jasno pokazala karakter režima u Moskvi. To je totalitarni agresivni režim koji ima svoje imperijalne ideje i za njega je čitava planeta igralište na kome se nema milosti ni za koga, osim za interese Ruske Federacije, navodi za Danas Nenad Čanak.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2022. | Komentara: 0

Aleksandar Vulin je ruski špijun

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je Rusiju da stoji iza sajber napada, odnosno dojava o bombama u Srbiji i regionu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, sve s ciljem pravljenja novih žarišta nakon invazije na Ukrajinu.
Izjave | Utorak, 24. 05. 2022. | Komentara: 0

Trenutna politika Srbije nije hrabrost. Hrabrost je uvesti sankcije Moskvi

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kritikovao je stav premijerke Ane Brnabić u pogledu odnosa Srbije prema ruskoj agresiji na Ukrajinu, te pozvao vlast u Srbiji da konačno uvedu sankcije Moskvi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook