Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 

LSV

Šućurović je na današnjem zasedanju Skupštine AP Vojvodine, u delu predviđenom za pitanja poslanika, istakao da su poslanici Vojvođanskog fronta – LSV-VP još prošle nedelje pozvali vojvođansku vladu da učini ovaj korak, a u međuvremenu je direktor izabran, pa vraćen stari vršilac dužnosti.

- Pokrajinske institucije imaju svoje članove u Upravnom odboru RTV i oni moraju inicirati hitno održavanje sednice i izbor direktora. Zahtevamo od svih članova Upravnog odbora RTV da pokažu apsolutnu ozbiljnost i učine sve da prestane sramotno v.d. stanje u pokrajinskom javnom medijskom servisu. Dva i po meseca ima kako je konkurs gotov, v.d. i dalje nije izabran, da bi pre neki dan bio izabran v.d. i to osoba koja uopšte nije konkurisala na konkursu, a dve osobe koje su konkurisale imaju sve uslove. Mogli ste uveliko izabrati do sad direktora RTV – kazao je Šućurović.

On je naglasio da je za dve i po godine u Crnoj Gori bilo izabrano već tri vlade, a mi ne možemo da izaberemo direktora televizije, te podsetio da je iz pokrajinskog budžeta u prethodnom mandatu odvajano dosta sredstava upravo za tu televiziju. 

- Nije mi jasno kako ne želimo da imamo direktora koji će raspolagati tim sredstvima i da ne izađemo sa što jasnijim informacijama prema građanima Vojvodine – zaključio je Šućurović.

(SzILSV-Vojvođani, 22. 06. 2023)



Izjave | Sreda, 11. 12. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Moramo stati na put devastaciji Vojvodine

U razgovorima sa Vojvođanskom partijom i Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini došli smo do toga da su razlike među nama suviše male, a problemi sa kojima se Vojvodina suočava suviše veliki da bismo mogli da dozvolimo dalje razdrobljavanje vojvođanskih snaga koje moraju stati na put devastaciji Vojvodine kao ekonomski, kulturno i politički zaokružene celine, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak razlog za formiranje Vojvođanskog fronta.
Izjave | Nedelja, 08. 12. 2019. | Komentara: 0

Razmislićemo o daljem učešću u dijalogu, jer liče na farsu

Generalni sekretar Lige socijaldemorakta Vojvodine Bojan Kostreš kaže da će Predsedništvo stranke 10. decembra razgovarati o eventualnom učešću na trećem sastanku koji se održava u okviru dijaloga o izbornim uslovima u Narodnoj skupštini, uz posredovanje predstavnika EP, a koji je zakazan za petak.
Izjave | Subota, 07. 12. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Lepši poklon da iljušin stigne na vreme da gasi požar

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kaže da je lepo što je ruski predsednik Vladimir Putin predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poklonio pušku Milana Obrenovića. Međutim, on dodaje da bi lepši poklon bio kada bi „iljušin“ stigao na vreme da ugasi požar.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook