Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 

LSV

Šućurović je na današnjem zasedanju Skupštine AP Vojvodine, u delu predviđenom za pitanja poslanika, istakao da su poslanici Vojvođanskog fronta – LSV-VP još prošle nedelje pozvali vojvođansku vladu da učini ovaj korak, a u međuvremenu je direktor izabran, pa vraćen stari vršilac dužnosti.

- Pokrajinske institucije imaju svoje članove u Upravnom odboru RTV i oni moraju inicirati hitno održavanje sednice i izbor direktora. Zahtevamo od svih članova Upravnog odbora RTV da pokažu apsolutnu ozbiljnost i učine sve da prestane sramotno v.d. stanje u pokrajinskom javnom medijskom servisu. Dva i po meseca ima kako je konkurs gotov, v.d. i dalje nije izabran, da bi pre neki dan bio izabran v.d. i to osoba koja uopšte nije konkurisala na konkursu, a dve osobe koje su konkurisale imaju sve uslove. Mogli ste uveliko izabrati do sad direktora RTV – kazao je Šućurović.

On je naglasio da je za dve i po godine u Crnoj Gori bilo izabrano već tri vlade, a mi ne možemo da izaberemo direktora televizije, te podsetio da je iz pokrajinskog budžeta u prethodnom mandatu odvajano dosta sredstava upravo za tu televiziju. 

- Nije mi jasno kako ne želimo da imamo direktora koji će raspolagati tim sredstvima i da ne izađemo sa što jasnijim informacijama prema građanima Vojvodine – zaključio je Šućurović.

(SzILSV-Vojvođani, 22. 06. 2023)



Izjave | Subota, 08. 10. 2022. | Komentara: 0

Građani Vojvodine smeju da budu Vojvođani

Poziv da se građanima ne osporava pravo da se slobodno izjasne kao Vojvođani nije nikakav separatizam, niti poziv na formiranje nove nacije, izjavio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. On je u izjavi za Radio Slobodna Evropa istakao da je to „samo zahtev za poštovanjem Ustava i zakona“. 
Izjave | Četvrtak, 06. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Rusija preko NIS-a radi prljave i špijunske poslove

Još od dana kada su Boris Tadić i Vojislav Koštunica poklonili Naftnu industriju Srbije Rusiji, potpisivanjem energetskog sporazuma, NIS je alat Ruske Federacije i režima Vladimira Putina, kojim se Srbija ucenjuje. Očigledno je da se preko NIS rade i drugi prljavi poslovi za Rusiju, kao što je i ova špijunska afera u Rumuniji – kaže za Danas Bojan Kostreš
Izjave | Četvrtak, 06. 10. 2022. | Komentara: 0

Izjasniti se kao Vojvođanin je pitanje osnovnog ljudskog prava

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je izjašnjavanje na popisu kao Vojvođanin pitanje osnovnog ljudskog prava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook