Pokušaj menjanja koncepcije Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 13. 03. 2015. | Komentara: 0

Pokušaj menjanja koncepcije Vojvodine

NOVI SAD – Komentarišući to što Liga socijaldemokrata Vojvodine danas nije podržala odluku o tradicionalnim simbolima AP Vojvodine, šef poslaničke grupe LSV u pokrajinskom parlamentu Dušan Jakovljev rekao je za Radio-televiziju Vojvodine da je u toku pokušaj menjanja koncepcije Vojvodine.

LSV

– Liga socijaldemokrata Vojvodine, na insistiranju na ovim simbolima nastalim na osnovu opšteg utiska, tvrdi da je u toku pokušaj menjanja koncepcije Vojvodine i vraćanja Vojvodine na koncept iz XIX veka – rekao je on. A odgovarajući na pitanje ima li šta važnije za život građana Vojvodine od simbola pokrajine, Jakovljev je za tu televiziju podsetio da u ovom trenutku poslaničke grupe u Skupštini AP Vojvodine razmatraju nacrt zakona o finansiranju Vojvodine, ali da odluka o  tradicionalnim simbolima mora da bude doneta, radi usaglašavanja Statuta sa odlukama Ustavnog suda Srbije.
– Dakle, što je pre donesemo, što je pre skinemo s vrata, moći ćemo da se bavimo onim stvarima koje su važnije – zaključio je Jakovljev.

(BILSV, 13. 03. 2015)



Izjave | Četvrtak, 20. 05. 2021. | Komentara: 0

Pozitivan odnos većine prema manjini uslov je zdravog društva

Član Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Mirća Lelea izjavio je da je važno stimulisati ljude da primaju vakcine.
Izjave | Četvrtak, 13. 05. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Dodik se, da bi ostao na vlasti, danas umiljava NATO-u, juče Putinu, a sutra...

Bilo kakva dalja priča o promenama granica na Balkanu je otvaranje Pandorine kutije iz koje izlaze apsolutno sva zla. Već 30 godina ponavljam jedno te isto, a to je ko pokuša da menja granice na Balkanu, on je zločinac - kaže Čanak.
Izjave | Utorak, 11. 05. 2021. | Komentara: 0

Evropska unija je antiratni projekat

Evropska ideja je jedna velika antiratna ideja koju su pokušali da ostvare naši preci. Koliko su uspeli u tome to je sada diskutabilno, koliko je ona uspela da nešto napravi od Evrope je, takođe, diskutabilno, osim činjenice je da na tlu Evorpe ovo najduži mir koji je trajao između, recimo, Francuske i Nemačke. Osim nesreće koju smo imali na teritoriji bivše Jugoslavije, izjavio je Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook