Pokušaj menjanja koncepcije Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 13. 03. 2015. | Komentara: 0

Pokušaj menjanja koncepcije Vojvodine

NOVI SAD – Komentarišući to što Liga socijaldemokrata Vojvodine danas nije podržala odluku o tradicionalnim simbolima AP Vojvodine, šef poslaničke grupe LSV u pokrajinskom parlamentu Dušan Jakovljev rekao je za Radio-televiziju Vojvodine da je u toku pokušaj menjanja koncepcije Vojvodine.

LSV

– Liga socijaldemokrata Vojvodine, na insistiranju na ovim simbolima nastalim na osnovu opšteg utiska, tvrdi da je u toku pokušaj menjanja koncepcije Vojvodine i vraćanja Vojvodine na koncept iz XIX veka – rekao je on. A odgovarajući na pitanje ima li šta važnije za život građana Vojvodine od simbola pokrajine, Jakovljev je za tu televiziju podsetio da u ovom trenutku poslaničke grupe u Skupštini AP Vojvodine razmatraju nacrt zakona o finansiranju Vojvodine, ali da odluka o  tradicionalnim simbolima mora da bude doneta, radi usaglašavanja Statuta sa odlukama Ustavnog suda Srbije.
– Dakle, što je pre donesemo, što je pre skinemo s vrata, moći ćemo da se bavimo onim stvarima koje su važnije – zaključio je Jakovljev.

(BILSV, 13. 03. 2015)



Izjave | Petak, 12. 08. 2011. | Komentara: 0

Marton: Nije lako biti mlad u Srbiji

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine Grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je danas povodom Međunarodnog dana mladih da danas na žalost nije lako biti mlad u Srbiji te da su omladinci i omladinke svojevrsni heroji današnjeg vremena.
Izjave | Sreda, 10. 08. 2011. | Komentara: 0

Jovanović obišao radove na keju u Novom Sadu

NOVI SAD - Rekonstrukcija poslednje deonice Sunčanog keja, od Mosta slobode do Mornarice, trebalo bi da budu okončana početkom septembra, najavljeno je tokom današnje posete predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića radovima na ovom potesu novosadskog šetališta.
Izjave | Subota, 06. 08. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Nismo tražili atribute države

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže da Vojvodina ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, ali nikada nije tražila ono što odlikuje državu - spoljnu, monetarnu, makroekonomsku i politiku bezbednosti, izjavio je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook