Pomoć školama za krovne pokrivače sala za fizičko

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 23. 12. 2014. | Komentara: 0

Pomoć školama za krovne pokrivače sala za fizičko

NOVI SAD - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić, replicirajući poslaniku Srpske napredne stranke u Skupštini AP Vojvodine Pavlu Počuči, istakla je da njen i Sekretarijat za energeriku sarađuju, te da će na indirektan način sredstva iz energetike biti uložena u školski sport, a poštujući realizaciju Akcionog plana i Strategiju razvoja školskog sporta u AP Vojvodini.

marinika

Ona je na današnjem zasedanju Skupštine Vojvodine istakla da će ova dva sekretarijata zajedno učestvovati na konkursu na kojem će prioritet imati osnovne škole, odnosno obrazovne ustanove u kojima je fizičko vaspitanje obavezan predmet, dodavši da će na taj način sredstva biti usmerena na obnovljive izvore energije, odnosno za programe energetske efikasnosti kada je reč o krovnim pokrivačima sala za fizičko.

- Kod nas, s jedne strane stiže jako mnogo zahteva za reparaciju i sanaciju krovova koje negde smatramo beskrajnim ulaganjem ili, rekla bih narodski, ulaganjem u bunar bez dna, s obzirom da od krova potiču svi drugi problemi - i grejanja i instalacija i poda i svega ostalog što se tiče dodatnih troškova samih škola. S druge strane, sekretarijat za energetiku je imao taj porogram i konkurs, gde je zajedno sa jedinicama lokalne samouprave podsticao ovakve programe. Međutim, škole same nisu u mogućnosti da obezbede sredstva s obzirom da je ovo do sada bilo sufinansiranje, a ne finansiranje. Pa smo usaglasili da Sekretarijat za sport i omladinu zameni jedinice lokalne samouprave - naglasila je Tepićeva i dodala da već postoji analiza gotovo svih osnovnih škola sa stanjem korvnih pokrivača kao jednistvena baza podataka u celoj zemlji.

Govoreći o učešću žena u sportu, Marinika Tepić je naglasila da pokrajinski sekretarijat kojim rukovodi ove godine ima veća sredstva u odnosu na prošlu godinu za konkurs razvoja i pomoći žena u sportu, na taj način što će prioritet imati oni klubovi koji će angažovati svoje sportistkinje, odnosno žene trenere da ostanu u svojim, vojvođanskim, matičnim klubovima, a ne da trbuhom za kruhom odlaze na neka druga radna mesta ili beogradske klubovr, pošto je, kako je istakla, ta ekonomska migracija u oblasti sporta dramatična.

(BILSV, 23.12.2014)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.
Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook