Poseta Eštonove pravovremena, treba sačekati njene rezultate

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 28. 04. 2014. | Komentara: 0

Poseta Eštonove pravovremena, treba sačekati njene rezultate

BEOGRAD – Šef poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Nenad Čanak izjavio je danas da je poseta visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednosti Ketrin Ešton značajna i pravovremena, jer je „gvožđe kuje dok je vruće“, ali i da je rezervisan i da bi voleo da vidi konkretne rezultate koji će proisteći iz njene posete Beogradu.

LSV

- Lično mislim da je dan posle izglasavanja poverenja vladi predsednika Aleksandra Vučića logično da se iz evropskih organa pojave ljudi koji će kovati gvožđe dok je vruće, to jest dok se ne promeni mišljenje o pojedinim stvarima u vezi sa evrointegracijama - rekao je Čanak novinarima nakon obraćanja Eštonove poslanicima.

On je dodao da se nada da do promena mišljenja neće doći, ali i naglasio da se vrlo dobor seća vremena na koje ga sve ovo podseća, a to je vreme posle pobede DOS.

- To me podseća na vreme pobede Demokratske opozicije Srbije kada smo opet gledali posete raznih evropskih zvaničnika i slušali silna obećanja koja su davana, a posle toga, ta ista Evropa je u velikoj meri vršila pritiske na vladu Zorana Ðinđića i to tip pritisaka koji joj nije pomagao da se suoči sa problemima koje smo zatekli - rekao je Čanak.

Lider LSV je zaključio da je u tom smislu rezervisan i da bi voleo da vidi konkretna dela i rezultata koje će poseta Eštonove dati.

(BILSV, 28.04.2014)



Izjave | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Hapšenje Mladića može dati i odgovor na pitanje zašto su ubijeni gardisti

NOVI SAD - Sinoć smo bili u prilici da još jednom vidimo kako se zločini i zločinci zaklanjaju iza lažnog patriotizma i kako se pod raznoraznim izgovorima ruši grad " izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare portparolka LSV Aleksandra Jerkov komentarišući nerede koje su sinoć u Novom Sadu izazvali mladići okupljeni na navodnom protestu povodom hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića.
Izjave | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Hapšenje Mladića problem za Nikolića

BEOGRAD - Nadam se da je hapšenjem Ratka Mladića okončan strašan period naše istorije devedesetih godina i da Srbija konačno može da napravi otklon prema prošlosti i da se okrene budućnost, gde nas čekaju neka druga pitanja, ocenio je lider LSV Nenad Čanak gostujući u Nacionalnom dnevniku TV Pink.
Izjave | Petak, 27. 05. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: LSV započela sa pripremom predizbornih aktivnosti

NOVI SAD - Predstavnici vojvođanskih parlamentarnih stranaka smatraju da nema razloga za raspisivanje prevremenih izbora u Pokrajini, ali ne bi bili iznenađeni ni da se birališta otvore u decembru, piše današnji Dnevnik.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook