Poslanici da ohrabre građane na Kosovu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 25. 05. 2013. | Komentara: 0

Poslanici da ohrabre građane na Kosovu

NOVI SAD - Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Karolj Čizik izjavio je juče da ima utisak da je narod na Kosovu upao u letargiju i da je zadatak narodnih poslanika da im pruže podršku.

LSV

On je u izjavi Tanjugu, nakon posete poslanika Narodne skupštine Kosovu i Metohiji, naveo da je zadatak parlamentaraca da pruže podršku i ohrabre građane na Kosovu i prenesu poruku da se bore za njih i da će, kako je rekao, sve biti u redu.

- Ako će ovom narodu ovde biti dobro, onda će i celoj Srbiji biti dobro, posebno nama u Vojvodini i nadam se da će od ove posete Kosovu biti koristi - rekao je Karolj Čizik.

(BILSV, 25.05.2013)



Izjave | Nedelja, 05. 09. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Bez ozbiljnog nasilja neće biti moguće ustoličenje

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je na Cetinju „da je jasno da bez ozbiljnog nasilja' neće biti moguće organizovati ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, koje je previđeno za danas u tom gradu.
Izjave | Petak, 03. 09. 2021. | Komentara: 0

Prihvatanje vojvođanskog identiteta je odraz slobode u Srbiji

Mi ne želimo da idemo u stvaranje nove nacije i nemamo ambicija da Vojvođanin bude nešto drugo osim onoga što jeste, a to je identitetsko pitanje, jedan višeslojni prikaz pripadnosti određenih ličnosti, ljudi koji žive u Vojvodini kao multietničkoj, višejezičnoj, multikonfesionalnoj zajednici i koji u sebi imaju više identiteta i od njih ne žele da odustanu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Petak, 03. 09. 2021. | Komentara: 0

Ne treba gurati prst u oko nikome na Cetinju

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je za Radio Slobodna Evropa da LSV od osnivanja ima odličnu saradnju sa određenim političkim grupacijama u Crnoj Gori koje su devedesetih vodile antiratnu politiku. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook