Poslanik LSV Karolj Čizik posetio Srbe na Kosovu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 04. 06. 2013. | Komentara: 0

Poslanik LSV Karolj Čizik posetio Srbe na Kosovu

NOVI SAD – Narodni poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine Karolj Čizik, koji je u organizaciji Kancelarije za KiM bio član osmočlane delegacije Skupštine Srbije koja je nedavno boravila na Kosovu i Metohiji, rekao je za Dnevnik da su domaćini svakog poslanika pitali da li je prvi put na Kosovu.

LSV

Čizik je rekao da je prvi put na Kosovu bio 1978. godine, a da je Priština grad koji ne prepoznaje jer je postala veliko gradilište.
– Na Kosovu sam bio mnogo puta, ali prvi put sam prelazio granicu i pokazao ličnu kartu, i to mi je bilo nekako, da kažem, neobično – naglašava Čizik. Dodao je i da su razgovori sa Srbima na KiM bili dirljivi i iskreni, „ispričali su nam sve probleme, strepnju, kako se plaše budućnosti i nepoznatoga, ne znaju šta ih čeka, na šta mogu računati iz matične zemlje, kakvi će biti zakoni, ekonomske prilike, pričali smo o obrazovanju, kulturi, zdravstvu, diplomama".
– Rekli su nam da imaju mali milion problema, počev od toga kada se rodi dete, koje postaje državljanin no tome gde se rodilo. Mi smo njima kazali da neće biti lako, a nismo im rekli ono što su do sada slušali - da će biti „med i mleko, samo idite na barikade na će sve biti u redu". Govorili smo im suprotno – naveo je Čizik.

(BILSV, 04. 06. 2013.)



Izjave | Petak, 13. 05. 2011. | Komentara: 0

MUP-u uručeni ključevi za policijsku stanicu na Novom naselju

NOVI SAD - Opremanje nove policijske stanice na Novom naselju može da počne, s obzirom da su gradske vlasti danas svečano uručile ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivici Dačiću ključeve od prostora, koji je nekad zauzimala uprava Apoteke Novi Sad.
Izjave | Četvrtak, 12. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Nacrt iz Vlade biće korigovan

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš izjavio je ta Dnevnik da je na prekjučerašnjem sastanku te komisije konstatovano da je nacrt zakona o javnoj svojini, koji je sačinilo Minstarstvo finansija, polazna osnova za utvrđivanje konačnog predloga, ali i da bi on trebalo da bude korigovan u neki odredbama.
Izjave | Četvrtak, 12. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Zašto nije suđeno ratnim huškačima?

NOVI SAD - Otvarajući izložbu kustoskinje Kiristine Meneši u Muzeju Vojvodine pod nazivom "Ratna propaganda u Vojvodini 1941-1945" predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da su ovakve izložbe beskonačno važne "jer su zlo fašizma i zlo nacizma nešto što se uvek može vratiti". 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook