Postavljanje na funkcije rezultat samovolje vladajuće većine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 31. 07. 2019. | Komentara: 0

Postavljanje na funkcije rezultat samovolje vladajuće većine

NOVI SAD – Vladajuća većina vas postavlja i skida sa mesta koja su od javnog značaja, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. On je, komentarišući slučaj smene Marte Takač sa čela „Vojvodinašuma“, posle 14 godina, istakao da je u ovom slučaju ključ u dogovoru vladajuće većine.

LSV

I 2015. je ostankom Takač na čelu „Vojvodinašuma“ predsednik SVM Ištvan Pastor uslovljavao opstanak vladajuće koalicije. Protiv je tada bila LSV, jer se Marta Takač ponašala kao da je izvan sistema.

- Ona je tada ostala na tom mestu iako je bila jedno kratko vreme smenjena, iz prostog razloga što je to bio dogovor tadašnjih političkih odnosa i preslagivanja. U Srbiji funkcioniše sistem tako kako funkcioniše – politička većina vas postavlja na mesta koja su od javnog značaja i politička većina vas sa tih istih mesta skida – kazao je Kostreš u izjavi za televiziju N1.

(SzILSV, 30.07.2019)



Izjave | Ponedeljak, 23. 01. 2012. | Komentara: 0

Maja Sedlarević u tišini položila cveće

NOVI SAD – Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević napustila je danas obeležavanje 70. godišnjice Novosadske racije, koju je kod spomenika „Porodica“ na Novosadskom keju organizovala Srpska pravoslavna crkva (SPC).
Izjave | Ponedeljak, 23. 01. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: U svakoj vlasti bilo otpora lustraciji

NOVI SAD – Jedanaest godina nakon demokratskih promena, pompezno najavljivana lustracija nije dotakla gotovo niti jednog predstavnika bivšeg režima, a Zakon o lustraciji je u proteklih sedam godina ostao „mrtvo slovo na papiru“, piše internet portal glasackakutija.com, ističući da ispitivanje uloga tokom režima Slobodana Miloševića glasno potenciraju još samo Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpski pokret obnove.
Izjave | Subota, 21. 01. 2012. | Komentara: 0

Aleksandar Jovanović pisao patrijarhu

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović poslao je danas otvoreno pismo Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, povodom istupa Eparhije bačke i vladike Irineja Bulovića u poslednjih nekoliko dana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook