Postignut kompromis oko Nacrta Statuta AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 08. 05. 2014. | Komentara: 0

Postignut kompromis oko Nacrta Statuta AP Vojvodine

NOVI SAD – Odbor za ustavnopravni položaj pokrajine u Skupštini Vojvodine usvojio je danas tekst Nacrta statuta koji će se naći pred poslanicima pokrajinskog parlamenta na sednici 13. maja.

LSV

Kako prenose mediji, sednici Odbora prisustvovalo je 11 od ukupno 14 članova, devet je podržalo Nacrt Statuta, dok su dva člana, ekspert imenovan u radnu grupu od strane LSV Srđan Sikimić i poslanik DSS Branislav Ristivojević, bili uzdržani.

Predstavnik LSV u Odboru Branislav Bogaroški smatra da su rešena brojna složena pitanja i saglasio se sa predsednikom skupštine Ištvanom Pastorom da su svi učesnici u tom procesu "jednako zadovoljni i jednako nezadovoljni". Istakao je i da je Liga imala primedbe na termin "tradicionalni simboli Vojvodine", za koji je rekao da postoje nejasnoće.

– LSV je spremna da predloži da se Nacrt statuta nađe pred poslanicima Skupštine Vojvodine, ali zadržava pravo da konsultuje Muzej Vojvodine oko tačnosti predloženih tradicionalnih simbola – rekao je Bogaroški dodajući da će Liga glasati za ovaj tekst nacrta Statuta, ali da joj treba apsolutna sigurnost da su ti simboli određeni onako kako treba.

(BILSV, 08. 05. 2014)



Izjave | Sreda, 01. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Sporazum je mirovni projekat koji omogućava evropsku budućnost i Kosova i Srbije

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je najvažnije da pregovori Beograda i Prištine u Briselu idu u smeru postizanja dogovora koji je obavezujući i koji će potpisati i primeniti obe strane. On je za „Danas“ istakao da je sporazum u suštini mirovni projekat koji omogućuje evropsku budućnost i Kosova i Srbije.
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija treba da se bavi sobom, a ne avetima prošlosti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je predlog sporazuma o Kosovu mirovni projekat i da je on poslednja šansa da Srbija postane normalna država i da počne da se bavi sobom, svojim razvojem.
Izjave | Utorak, 21. 02. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Pravo na pijaću vodu zaštititi Ustavom

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava predlog struke da se pravo na pijaću vodu zaštiti Ustavom, kaže za portal N1 član Predsedništva LSV Zdenko Kolar, navodeći primer Slovenije koja je još 2016, kao prva evropska zemlja, pravo na pijaću vodu uvela u Ustav.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook