Postignut kompromis oko Nacrta Statuta AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 08. 05. 2014. | Komentara: 0

Postignut kompromis oko Nacrta Statuta AP Vojvodine

NOVI SAD – Odbor za ustavnopravni položaj pokrajine u Skupštini Vojvodine usvojio je danas tekst Nacrta statuta koji će se naći pred poslanicima pokrajinskog parlamenta na sednici 13. maja.

LSV

Kako prenose mediji, sednici Odbora prisustvovalo je 11 od ukupno 14 članova, devet je podržalo Nacrt Statuta, dok su dva člana, ekspert imenovan u radnu grupu od strane LSV Srđan Sikimić i poslanik DSS Branislav Ristivojević, bili uzdržani.

Predstavnik LSV u Odboru Branislav Bogaroški smatra da su rešena brojna složena pitanja i saglasio se sa predsednikom skupštine Ištvanom Pastorom da su svi učesnici u tom procesu "jednako zadovoljni i jednako nezadovoljni". Istakao je i da je Liga imala primedbe na termin "tradicionalni simboli Vojvodine", za koji je rekao da postoje nejasnoće.

– LSV je spremna da predloži da se Nacrt statuta nađe pred poslanicima Skupštine Vojvodine, ali zadržava pravo da konsultuje Muzej Vojvodine oko tačnosti predloženih tradicionalnih simbola – rekao je Bogaroški dodajući da će Liga glasati za ovaj tekst nacrta Statuta, ali da joj treba apsolutna sigurnost da su ti simboli određeni onako kako treba.

(BILSV, 08. 05. 2014)



Izjave | Subota, 25. 09. 2021. | Komentara: 0

Ustav svima garantuje pravo na identitet, pa i Vojvođanima

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da omogućavanje građanima da se izjasne kroz regionalnu odrednicu Vojvođanin nije stvaranje nove nacije.
Izjave | Sreda, 22. 09. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Zašto niko nije reagovao na činjenicu da nestaje nafte?

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš upitao je zašto se neko iz vlasti oglasio tek sada i rekao da su zalihe nafte u Srbiji potrošene, ako se takav ishod nazirao odavno. 
Izjave | Ponedeljak, 20. 09. 2021. | Komentara: 0

Borba za građanska društva na Balkanu mora biti snažna

Borba za građansku Bosnu i Hercegovinu, borba za građansku Crnu Goru, borba za Autonomnu Pokrajinu Vojvodinu, to su stvari koje su preduslov za ovaj balkanski sistem spojenih sudova gde je gotovo nemoguće da bilo ko od nas živi normalno ako bilo ko od nas ne živi normalno, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook