Postoje crvene linije koje LSV neće preći

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 13. 09. 2011. | Komentara: 0

Postoje crvene linije koje LSV neće preći

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je juče, komentarišući najavu SVM da ne daju kvorum za glasanje o Zakonu o železnici, da Liga za razliku od SVM-a, nema ni ambiciju ni mogućnost da formira većinu sa naprednjacima, što su ranije nagoveštavali Pastor i Nikolić.

Bojan Kostreš

"Koliko god mi smatrali da je značajno da se železnice vrate Vojvodini, za nas je još značajnije da se ne sruši vlada mesec dana pred dobijanje statusa kandidata. Mi imamo dosta negativno iskustvo iz perioda rušenja vlade Zorana Živkovića posle čega je Koštunica bio premijer u dva mandata i ne želimo da se takva situacija ponovi. To ne znači da ćemo odustati od naših ciljeva, ali postoje crvene linije koje LSV neće preći, a jedna od njih je i davanje kvoruma. Nećemo da ucenjujemo većinu i da rušimo vladu, ako se naši amandmani ne usvajaju, a igre kao što su "nećemo dati kvorum sada, ali ćemo ga dati sat vremena kasnije" krajnje su neozbiljne " kazao je Kostreš, a prenosi današnja Politika.

(BILSV, 13. 09. 2011.)



Izjave | Sreda, 13. 04. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Vučić se pravi da je Tito

Aleksandar Vučić pokušava da igra igru u međunarodnim okvirima koju je vrlo uspešno uspevao da igra Josip Broz Tito. A to je politika nesvrstavanja i, kako se to tada zvalo, miroljubive aktivne koegzirstencije. Ali, niti je Srbija Jugoslavija, niti je Vučić Tito, niti je svet onakav kakav je bio pre 60 godina – kaže za Danas Nenad Čanak
Izjave | Četvrtak, 07. 04. 2022. | Komentara: 0

Sve niži nivo bezbednosti građana Vojvodine i Srbije

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je iznenađen hapšenjem načelnika novosadske policije Slobodana Malešića, ali da to svedoči da je bezbednost u Vojvodini i celoj Srbiji na niskom nivou.
Izjave | Petak, 25. 03. 2022. | Komentara: 0

Ono što se u Vojvodini stvori, u nju i da se uloži

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da građanke i građani Vojvodine vide da se o njihovim problemima ne govori u Skupštini Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook