Potreban hitan razgovor vladajuće koalicije u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 03. 2014. | Komentara: 0

Potreban hitan razgovor vladajuće koalicije u Vojvodini

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš smatra da je rezultat vanrednih parlamentarnih izbora u pokrajini siguran pokazatelj da je vreme za ozbiljne analize unutar vladajuće koalicije u Banovini.

LSV

- Ne mogu da kažem da li smo korak bliži izborima, ali moramo uvažiti činjenicu da je SNS najjača partija u Vojvodini, kao i to da je stabilnost pokrajinske administracije na prvom mestu – ocenio je Kostreš za Informer i naglasio da je dugo postojao utisak da demokrate imaju veliku snagu u Vojvodini, ali da je to, u stvari, samo posledica njihovog korišćenja poluga moći.

- LSV je zadovoljan ostvarenim rezultatom na izborima iz dva razloga. U atmosferi u kojoj su se ljudi više nego očigledno plebiscitarno izjasnili prema SNS-u, svako ko je ostao iznad cenzusa postigao je dobar rezultat. S druge strane, prvi put u istoriji je LSV pobedio DS i to u većini mesta u Vojvodini. Demokrate su 2004. imale šest puta više glasova od nas, 2008. pet puta više, 2012. godine dva puta i sada smo mi njih pobedili – kazao je Kostreš za „Politiku“.

Na pitanje da li taj rivalitet koji godinama opterećuje i odnose unutar same Vlade Vojvodine znači da će ligaši sada iskoristiti priliku i okrenuti leđa DS-u, Kostreš kaže da je cilj LSV da sve pokrajinske institucije nastave nesmetano da funkcionišu.

- Članice vladajuće koalicije u Vojvodini moraju hitno da sednu i razgovaraju. Istovremeno, treba da se razgovara i sa naprednjacima, jer ne smemo zanemarivati rezultat koji su postigli. U ovom momentu ne mogu da kažem koji je izvesniji scenario: opstanak pokrajinske vlade, eventualna rekonstrukcija ili izlazak na nove izbore - naglašava zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

On je za Novosti istakao i da će Liga ovih dana predložiti Bojanu Pajtiću i Ištvanu Pastoru razgovor sa Aleksandrom Vučićem.

(BILSV, 18.03.2014)



Izjave | Ponedeljak, 12. 12. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Kosovo je nacionalno, a Vojvodina demokratsko pitanje

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je da je LSV krenula sa obnavljanjem, podmlađivanjem i boljom organizacijom jer se prilagođava novim okolnostima.
Izjave | Petak, 02. 12. 2022. | Komentara: 0

Marton: Zastava SFRJ mnogo je manje štete nanela od rodoljuba i domoljuba

Upitan da prokomentariše prekršajnu prijavu protiv Hrvata iz Požege, koga su komšije prijavile zbog isticanja zastave SFRJ na svojoj kući na Dan republike, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da su prijave trebali podneti protiv nacionalista.
Izjave | Petak, 02. 12. 2022. | Komentara: 0

Malešević: Birokratija najveća prepreka čistoj energiji

Član Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađan Malešević izjavio je da je Srbija daleko od korištenja čiste energije i napuštanja fosilnih goriva. Malešević učestvuje na konferenciji Energetska održivost u Evropskoj Uniji „Od energetske krize do suvereniteta i autonomije“, koja se održava u Rijeci u organizaciji Liste za Rijeku i Evropske slobodne alijanse. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook