Presuda Stanišiću i Simatoviću je presuda i politici krvi i tla

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 01. 07. 2021. | Komentara: 0

Presuda Stanišiću i Simatoviću je presuda i politici krvi i tla

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da presuda bivšem šefu Službe državne bezbednosti Srbije i njegovom zameniku, Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, nije presuda samo njima već i zločinačkom poduhvatu koji je predvodio pokojni predsednik Srbije Slobodan Milošević.

LSV

- Osuđena je politika krvi i tla koju je sprovodio državni vrh Srbije devedesetih godina 20. veka. To je presuda pojedincima iz tadašnje vlasti a nikako srpskom narodu ili državi Srbiji - rekao je Marton agenciji Beta.

Stanišić i Simatović osuđeni su juče na 12 godina zatvora pred Međunarodnim rezidualnim mehanizmom u Hagu.

(SzILSV, 01.07.2021)




Izjave | Subota, 06. 08. 2022. | Komentara: 0

Proruska struja u Srbiji želi da Crna Gora nestane

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je potpisivanje Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve udaljavanje od procesa evropskih integracija po standardima srpske agenture.
Izjave | Ponedeljak, 25. 07. 2022. | Komentara: 0

Malešević: Srbija treba da preuzme upravljanje Naftnom industrijom Srbije

Član Saveta za budžet i finansije Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađen Malešević izjavio je da Srbija treba Rusiji da uvede sankcije i ukine energetski sporazum, te da preuzme upravljanje Naftnom industrijom Srbije. 
Izjave | Subota, 23. 07. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Izmena izbornog zakona u Bosni i Hercegovini pokušaj legitimizacije etničkih čišćenja

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kritikovao je najavljeni predlog izmena izbornog zakona u Bosni i Hercegovini i ocenio da je to pokušaj legitimizacije i legalizacije posledica etničkih čišćenja i ratnih zločina koji su počinjeni u toj državi tokom ratova iz devedesetih godina 20. veka.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook