Presuda Stanišiću i Simatoviću je presuda i politici krvi i tla

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 01. 07. 2021. | Komentara: 0

Presuda Stanišiću i Simatoviću je presuda i politici krvi i tla

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da presuda bivšem šefu Službe državne bezbednosti Srbije i njegovom zameniku, Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, nije presuda samo njima već i zločinačkom poduhvatu koji je predvodio pokojni predsednik Srbije Slobodan Milošević.

LSV

- Osuđena je politika krvi i tla koju je sprovodio državni vrh Srbije devedesetih godina 20. veka. To je presuda pojedincima iz tadašnje vlasti a nikako srpskom narodu ili državi Srbiji - rekao je Marton agenciji Beta.

Stanišić i Simatović osuđeni su juče na 12 godina zatvora pred Međunarodnim rezidualnim mehanizmom u Hagu.

(SzILSV, 01.07.2021)




Izjave | Utorak, 07. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Bocan-Harčenko bi zbog pretnje trebalo da bude persona non grata

Uveren sam da bi poseta Sergeja Lavrova, da je do nje došlo, ugrozila inicijativu „Otvoreni Balkan“, jer je agresija Ruske Federacije na Ukrajinu jasno pokazala karakter režima u Moskvi. To je totalitarni agresivni režim koji ima svoje imperijalne ideje i za njega je čitava planeta igralište na kome se nema milosti ni za koga, osim za interese Ruske Federacije, navodi za Danas Nenad Čanak.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2022. | Komentara: 0

Aleksandar Vulin je ruski špijun

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je Rusiju da stoji iza sajber napada, odnosno dojava o bombama u Srbiji i regionu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, sve s ciljem pravljenja novih žarišta nakon invazije na Ukrajinu.
Izjave | Utorak, 24. 05. 2022. | Komentara: 0

Trenutna politika Srbije nije hrabrost. Hrabrost je uvesti sankcije Moskvi

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kritikovao je stav premijerke Ane Brnabić u pogledu odnosa Srbije prema ruskoj agresiji na Ukrajinu, te pozvao vlast u Srbiji da konačno uvedu sankcije Moskvi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook