Problemi Vojvodine vidljivi i iz Brisela

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 19. 09. 2013. | Komentara: 0

Problemi Vojvodine vidljivi i iz Brisela

NOVI SAD – Komentarišući izjavu izvestioca Evropskog parlamenta za našu zemlju Jelka Kacina da je sada trenutak za rešavanje pitanja ustavnog i zakonskog uređenja autonomije Vojvodine, zamenica predsednika poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je za TV B92 da otvaranje vojvođanskog pitanja baš u ovom trenutku nema separatistički prizvuk.

LSV

Kako je dodala, to samo govori o tome da su problemi Vojvodine realni i vidljivi do Brisela.

– Evo i neki evropski zvaničnici kažu da Ustav nije dobar, kao što nije, posebno po pitanju položaja AP Vojvodine. Položaj Vojvodine nije jasno definisan i zbog toga nam se, ja sam sigurna, i dešavaju te stvari koje se dešavaju – navela je Sedlarevićeva. Dodala je da je sigurna da Evropska unija neće dozvoliti da problemi koje ne budemo sami rešili ostanu nerešeni.

(BILSV, 19. 09. 2013)



Izjave | Četvrtak, 02. 09. 2021. | Komentara: 0

Vojvođanski identitet nije samo kulen i tamburica

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da niko nema ideju o stvaranju vojvođanske nacije i podseća da prema postojećem Ustavu građani imaju pravo da se slobodno nacionalno izjašnjavaju ili ne izjašnjavaju, kao i prema regionalnoj pripadnosti.
Izjave | Četvrtak, 26. 08. 2021. | Komentara: 0

Marton: Normalno je da postoji vojvođanski identitet

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton, odgovarajući na pitanje dnevnog lista Blic,  istakao je da je Vojvodina je već duže od 170 godina prepoznata kao autonomni entitet i da je jasno da je ona kulturno-istorijski-civilizacijski zaokružen prostor.
Izjave | Četvrtak, 26. 08. 2021. | Komentara: 0

LSV je opozicija politici koju sprovode Aleksandar Vučić i SNS

Od osnivanja, 14. jula 1990. godine, Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za nepromenjeni sistem vrednosti i sprovodi program, još tada definisan kao „3A“ – autonomija, antitotalitarizam i antinacionalizam, koji je vremenom dopunjavan i prilagođavan novonastalim okolnostima, ali u svojoj suštini nikada nije doveden u pitanje. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook