Problemi Vojvodine vidljivi i iz Brisela

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 19. 09. 2013. | Komentara: 0

Problemi Vojvodine vidljivi i iz Brisela

NOVI SAD – Komentarišući izjavu izvestioca Evropskog parlamenta za našu zemlju Jelka Kacina da je sada trenutak za rešavanje pitanja ustavnog i zakonskog uređenja autonomije Vojvodine, zamenica predsednika poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je za TV B92 da otvaranje vojvođanskog pitanja baš u ovom trenutku nema separatistički prizvuk.

LSV

Kako je dodala, to samo govori o tome da su problemi Vojvodine realni i vidljivi do Brisela.

– Evo i neki evropski zvaničnici kažu da Ustav nije dobar, kao što nije, posebno po pitanju položaja AP Vojvodine. Položaj Vojvodine nije jasno definisan i zbog toga nam se, ja sam sigurna, i dešavaju te stvari koje se dešavaju – navela je Sedlarevićeva. Dodala je da je sigurna da Evropska unija neće dozvoliti da problemi koje ne budemo sami rešili ostanu nerešeni.

(BILSV, 19. 09. 2013)



Izjave | Četvrtak, 29. 07. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Zajednički život u regionu moguć, neophodan dijalog

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je zajednički život u regionu moguć, ali da je za normalizaciju odnosa neophodan dijalog. Gostujući u emisiji „Dan uživo“ na N1 televiziji, Čanak je rekao da je u posetu regionu išao lično, a da je posao političara da razgovara sa svima, jer dijalog nema alternativu ka normalizaciji odnosa.
Izjave | Sreda, 28. 07. 2021. | Komentara: 0

LSV će podržati podizanje spomenika posvećenom nastajanju Vojvodine

Zamenica portparola Lige socijaldemokrata Vojvodine Nevena Subotić izjavila je da je tema nastajanja Vojvodine važna za LSV. Prema njenim rečima, zbog toga će LSV podržati ideju novosadske vlasti o podizanju spomenika posvećenom Vojvodini – nastajanju Vojvodine na Majskoj skupštini u Sremskim Karlovcima.
Izjave | Utorak, 27. 07. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Nisam čuo sintagmu srpski genocid

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je u Srebrenici počinjen genocid, ali da to ne znači da su Srbi genocidan narod.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook