Projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nastavljeni u tajnosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 15. 07. 2024. | Komentara: 0

Projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nastavljeni u tajnosti

BEOGRAD – Komentarišući pomalo nezainteresovani osvrt Aleksandra Vučića na odluku Ustavnog suda, iako je danima bio najveći lobista Rio Tinta, član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da se predsednik Srbije, kao i uvek, krije iza drugih.

LSV

– Ovaj put je to Ustavni sud, odnosno njegova odluka o ozakonjenju projekta Jadar tj. o rudarenju litijuma Rio Tinta. Do sada se uglavnom zaklanjao iza izmišljenog rada stranih službi i njihovih „minijatura“ bez bilo kakvog konkretnog dokaza. Pored sakrivanja iza drugih, vidljivo je da se režim Aleksandra Vučića uplašio velikih protesta građana zbog namere da se Rio Tintu dozvoli rudarenje litijuma pa se trude da agresivnom medijskom kamapanjom dovedu građane u zabludau – navodi Olenik.

Prema njegovim rečima, vlast se sada trudi da dalje ne provocira građane, pa tako ne pominju Rio Tinto, niti litijum već je to samo odluka Ustavnog suda koja se mora poštovati ili su to „minijature“ stranih službi protiv naše države.

– Na ovaj način se krije da projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nikada stvarno nije bilo prekinuto već se radilo o samo još jednoj laži režima. Verovatno je procena da je vreme posle izbora najbolje da se počne sa kopanjem litijuma. Međutim, vidljiva je i velika nervoza i strah baš Aleksandra Vučića, jer je i on svestan da nastavljanje obmanjivanja građana oko litijuma vodi pravo do njegovog brzog političkog sunovrata. Konkretno, već je postavio kordone policije i već je naredio upotrebu sile protiv građana baš zbog Rio Tinta, a to su poslednji koraci svih diktatora – ocenjuje član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI i bivši narodni poslanik.

(SzILSV – VOJVOĐANI, 15.07.2024)



Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 
Izjave | Subota, 11. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti jedan od faktora promene vlasti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je jedan od razloga što još nisu raspisani pokrajinski izbori to što naprednjaci nisu sigurni u pobedu u Vojvodini.
Izjave | Utorak, 07. 11. 2023. | Komentara: 0

Beograd i Vojvodina mogu da naprave promenu u Srbiji

Upitan da prokomentariše negativnu kampanju režimskih medija i vlasti protiv Vladimira Obradovića, kandidata za gradonačelnika liste „Srbija protiv nasilja“, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da je „očekivana pobeda opozicije u Beogradu, početak rušenja režima Aleksandra Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook