Promena Ustava prioritet Lige

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 14. 02. 2014. | Komentara: 0

Promena Ustava prioritet Lige

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je promena Ustava odavno prioritet Lige.

LSV

On je u izjavi za Danas podsetio da su LSV i LDP jedini bili za bojkot ustavnog referenduma 2006. godine i ukazao na činjenicu da taj referendum jedino u Vojvodini nije prošao. Kostreš je ukazao i da je LSV u vreme donošenja aktuelnog Ustava upozoravala da on nije dugoročno održiv.

- Bili smo protiv aktuelnog Ustava iz niza razloga, među kojima su najvažniji oni koji se odnose na odredbe da je Srbija država srpskog naroda i ostalih, potom da su domaći zakoni iznad međunarodnih. Smatramo, takođe, da je potrebna dramatična racionalizacija definisanja položaja Kosova. I, na kraju, tu je pitanje autonomije Vojvodine.

- Sedam odsto budžeta Vojvodini je najobičnija prevara, a Ustav dovodi Vojvodinu u paralizu i nemogućnost da konzumira ustavne nadležnosti - istakao je Kostreš.

 (BILSV, 14.02.2014)



Izjave | Četvrtak, 20. 05. 2021. | Komentara: 0

Pozitivan odnos većine prema manjini uslov je zdravog društva

Član Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Mirća Lelea izjavio je da je važno stimulisati ljude da primaju vakcine.
Izjave | Četvrtak, 13. 05. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Dodik se, da bi ostao na vlasti, danas umiljava NATO-u, juče Putinu, a sutra...

Bilo kakva dalja priča o promenama granica na Balkanu je otvaranje Pandorine kutije iz koje izlaze apsolutno sva zla. Već 30 godina ponavljam jedno te isto, a to je ko pokuša da menja granice na Balkanu, on je zločinac - kaže Čanak.
Izjave | Utorak, 11. 05. 2021. | Komentara: 0

Evropska unija je antiratni projekat

Evropska ideja je jedna velika antiratna ideja koju su pokušali da ostvare naši preci. Koliko su uspeli u tome to je sada diskutabilno, koliko je ona uspela da nešto napravi od Evrope je, takođe, diskutabilno, osim činjenice je da na tlu Evorpe ovo najduži mir koji je trajao između, recimo, Francuske i Nemačke. Osim nesreće koju smo imali na teritoriji bivše Jugoslavije, izjavio je Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook