Promena Ustava prioritet Lige

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 14. 02. 2014. | Komentara: 0

Promena Ustava prioritet Lige

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je promena Ustava odavno prioritet Lige.

LSV

On je u izjavi za Danas podsetio da su LSV i LDP jedini bili za bojkot ustavnog referenduma 2006. godine i ukazao na činjenicu da taj referendum jedino u Vojvodini nije prošao. Kostreš je ukazao i da je LSV u vreme donošenja aktuelnog Ustava upozoravala da on nije dugoročno održiv.

- Bili smo protiv aktuelnog Ustava iz niza razloga, među kojima su najvažniji oni koji se odnose na odredbe da je Srbija država srpskog naroda i ostalih, potom da su domaći zakoni iznad međunarodnih. Smatramo, takođe, da je potrebna dramatična racionalizacija definisanja položaja Kosova. I, na kraju, tu je pitanje autonomije Vojvodine.

- Sedam odsto budžeta Vojvodini je najobičnija prevara, a Ustav dovodi Vojvodinu u paralizu i nemogućnost da konzumira ustavne nadležnosti - istakao je Kostreš.

 (BILSV, 14.02.2014)



Izjave | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U ćorsokaku smo, tražimo kompromis

NOVI SAD - Pošto u vladajućoj koaliciji i dalje nema saglasnosti o obimu imovine koja će se vratiti AP Vojvodini, radna grupa za izradu nacrta zakona o javnoj svojini danas ipak neće predati ovaj akt premijeru Mirku Cvetkoviću, kako je bilo planirano.
Izjave | Četvrtak, 14. 07. 2011. | Komentara: 0

Odlaže se predaja Nacrta zakona o javnoj svojini

NOVI SAD - Radna grupa Vlade Srbije za izradu Nacrta zakona o javnoj svojini neće sutra predati ovaj dokument premijeru Mirku Cvetkoviću. Predsednik ove Radne grupe Bojan Kostreš za RTV kaže da nema političke volje o tome da Vojvodini budu vraćeni veliki sistemi.
Izjave | Četvrtak, 14. 07. 2011. | Komentara: 0

Vraćanjem imovine kreće razvoj AP Vojvodine

NOVI SAD - Radna grupa za izradu zakona o javnoj svojini trebalo bi u petak da premijeru Mirku Cvetkoviću preda konačnu verziju nacrta ovog zakona, piše današnji NIN. Prema rečima Bojana Kostreša, predsednika Radne grupe, usaglašena su sva pitanja koja se tiču svojine lokalnih samouprava, a ono oko čega još nema saglasnosti je buduća imovina Autonomne Pokrajine Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook