Promenom zakona do policijske uprave za Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 30. 10. 2012. | Komentara: 0

Promenom zakona do policijske uprave za Vojvodinu

NOVI SAD – Komentarišući jučerašnju izjavu premijera Srbije i ministra policije Ivice Dačića da će policija u Srbiji ostati jedinstvena, ali da se može razgovarati o organizaciji rada u Pokrajini, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za “Večernje novosti” da LSV neće odustati od inicijative da APV ima određenu autonomiju nad policijom, kao što je imala po Ustavu iz 1974. godine.

Bojan Kostreš

– U odnosu na druge delove Srbije, Vojvodina je specifična zbog nacionalne šarolikosti – rekao je Kostreš, dodajući da bi Policijska uprava za APV trebalo da usko sarađuje sa Vladom AP Vojvodine. Zbog toga će, naveo je Kostreš, LSV pokušati da podstakne svoje koalicione partnere u pokrajinskoj vlasti da zajedno osmisle predlog o izmenama Zakona o policiji.

(BILSV, 30. 10 .2012.)



Izjave | Subota, 25. 03. 2023. | Komentara: 0

Podrška tužiteljkama je podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za „Danas“ da je podrška tužiteljkama koje se bore za dostojanstvo svoje profesije i nezavisnost pravosuđa podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji.
Izjave | Sreda, 15. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ruski obaveštajci, proterani iz EU, nisu dobrodošli u Srbiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da otkriće Radija Slobodna Evropa da se u Srbiji nalaze ruske diplomate, proterane iz Evropske unije (EU) i povezane sa obaveštajnim službama pokazuje koliko je Srbija daleko od Evrope.
Izjave | Ponedeljak, 13. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Ono što danas gledamo su konsekvence političkog ubistva Zorana Đinđića

Autoritarni poredak Aleksandra Vučića i sve ovo što danas gledamo kao antidemokratsku orijentaciju našeg društva, jesu konsekvence političkog ubistva Zorana Đinđića, ocenio je istoričar dr Milivoj Bešlin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook