Promenom zakona do policijske uprave za Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 30. 10. 2012. | Komentara: 0

Promenom zakona do policijske uprave za Vojvodinu

NOVI SAD – Komentarišući jučerašnju izjavu premijera Srbije i ministra policije Ivice Dačića da će policija u Srbiji ostati jedinstvena, ali da se može razgovarati o organizaciji rada u Pokrajini, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za “Večernje novosti” da LSV neće odustati od inicijative da APV ima određenu autonomiju nad policijom, kao što je imala po Ustavu iz 1974. godine.

Bojan Kostreš

– U odnosu na druge delove Srbije, Vojvodina je specifična zbog nacionalne šarolikosti – rekao je Kostreš, dodajući da bi Policijska uprava za APV trebalo da usko sarađuje sa Vladom AP Vojvodine. Zbog toga će, naveo je Kostreš, LSV pokušati da podstakne svoje koalicione partnere u pokrajinskoj vlasti da zajedno osmisle predlog o izmenama Zakona o policiji.

(BILSV, 30. 10 .2012.)



Izjave | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Proterati ruskog ambasadora, Rusija je iza desničarskih protesta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je premijerku Anu Brnabić da iz Srbije protera ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka, ukoliko se dokaže da Rusija stoji iza desničarskih protesta.
Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Poruka Sretenja je sloboda, sve suprotno od onog kako je vlast tumači

"Poruka Sretenja, kao dvostrukog praznika - ustanka i ustavnosti, je potpuno drugačija od one kakvom je sadašnja vlast tumači. Prava poruka je emancipacija, oslobođenje, sloboda, i to ne samo ka spolja, nego i unutrašnja, od lične vlasti i autoritarizma", izjavio je istoričar Milivoj Bešlin.
Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa Srpskom naprednom strankom ne deli isti vrednosni sistem i to je sasvim jasno, poručuje za 021.rs portparol LSV Aleksandar Marton.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook