Proteklu godinu obeležili pokušaji da se vlast u Vojvodini prekomponuje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 09. 05. 2013. | Komentara: 0

Proteklu godinu obeležili pokušaji da se vlast u Vojvodini prekomponuje

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški ocenio je za Dnevnik da su proteklu godinu definitivno obeležili pritisci na pokrajinsku većinu, koje on vidi kao pokušaje da se vlast u Vojvodini prekomponuje.

LSV

- Do dan-danas imamo prekomponovanja na nivou lokalnih samouprava, pa je na tom talasu pritisak bio i na pokrajinsku vlast. To se, nadam se, završilo pritiscima zbog predložene deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine - kaže Bogaroški.

Po njegovim rečima, možda je manje bila zapažena tema koja se odnosi na odluku Ustavnog suda o nadležnostima APV, ali smatra da će se ona aktuelizovati i izazvati probleme u funkcionisanju Pokrajine.

- Ne mogu da kažem da smo nešto veliko uradili. Imali smo i tu situaciju s Razvojnom bankom, što je, takođe, obeležilo deo proteklog perioda. Ne mogu da kažem da sam posebno zadovoljan urađenim – kazao je Branislav Bogaroški.

(BILSV, 09.05.2013)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.
Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook